Zařízení, které umí zahřát

Pokud připravujete pokrmy, které nejsou okamžitě určeny k servírování, je třeba, aby se po dobu, než budou podávané, zachovala žádoucí teplota, při které neutrpí chuť, vzhled ani konzistence pokrmů. To samé platí u pokrmů, které se po přípravě převážejí na místo servírování a po dobu expedice se musí zachovat teplé.

Udržují pokrmy teplé

Připravili jsme pro Vás seznam zařízení, které vaše pokrmy udrží vždy teplé a Vy je tak můžete servírovat s klidným svědomím, že host bude mít oběd dostatečně teplý.

Termoporty

Skříňky nebo bedny, které slouží k přepravě teplých i studených pokrmů a nápojů. Vyrábějí se z odolných plastických hmot nebo z nerezu. Mají odnímatelné vrchní víko, u skříněk se otevírají přední dvířka.

Termosy

Ideální na přepravu nápojů, polévek a pokrmů. Izolaci tvoří vrstva vzduchu mezi pláštěm a vnitřní vkládací nádobou. Termosy se vyrábějí v různých objemech a s výpustným kohoutem nebo bez něj.

Termoizolační tablet

Slouží k bezpečné distribuci porcovaných jídel v zařízeních sociálních služeb a nemocnicích. Možnost současného uložení teplých a studených pokrmů.

Teplomety a infračervené lampy

Zahřívají hotové pokrmy na talířích, než je obsluha odnese hostovi. Bývají umístěny např. v rampě nad expedičním stolem.

Pojízdný ohřívač talířů

Pojízdná izolovaná skříňka s jedním nebo dvěma imbusy, ve kterých jsou talíře na ploše zavěšené na pružinách. Vrchní talíř je vždy tak vysoko, že se pro něj nemusíme nahýbat.

Režony a ohřívací skříně

Před výdejem ohřívají nádobí a slouží ke krátkodobému uchování pokrmů, které snášejí suché teplo. Zdrojem tepla bývá plyn, pára nebo elektřina.

Zásobník a ohřívač nápojů

Zásobník s výpustným kohoutem je určen pro ohřev a udržování teplých nápojů při výdeji. Lze si samostatně regulovat teplotu až do 100 °C.

Ohřívač párků

Nerezová, elektřinou ohřívaná nádoba s víkem, vypínačem, termostatem a kohoutem na vypouštění vody.

Výdejní vodní lázeň

Vhodná pro udržování teploty pokrmů při servírování. Voda je ohřívána párou, plynem nebo elektřinou. Vodní lázně mohou být stolní i pojízdné.

Chafing dish

Slouží k uchování teplého pokrmu. Funguje na bázi vodní lázně, která bývá vyhřívaná elektrickým topením nebo hořlavou pastou.

mm
O Lucie Studená (64 Články)
Ráda chodí na procházky, plave a vyrábí dárky z keramiky. lstudena@email.cz

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*