Začínáme s pizzou

Pečení komerčně úspěšné pizzy závisí na čtyřech důležitých faktorech: chuti, schopnosti připravit opakovaně pizzu stejné kvality, ziskovosti a kvalitním vybavení.

Pizza chutná většině lidí, kteří ji jednou ochutnali, proto je důležité umět opakovaně upéct pizzu stejné chuti. Stejně tak musíte být schopni připravit ji v určitém cenovém rozpětí s ohledem na cenu surovin, vynaloženou práci a ostatní režijní náklady. Nezbytné je také vybavit kuchyň kvalitními přístroji, které nám ušetří spoustu času i práce.

Vybavení kuchyně

Pizza pec
Hnětač těsta
Vyvalovačka na těsto
Chlazený pizza stůl

Začněte u těsta

  1. Těsto bude základem pro všechny další recepty, najděte proto takové, které Vám bude vyhovovat a zapadat do celkové koncepce Vaší pizzerie.Tlusté, tenké nebo celozrnné těsto, každý recept jinak chutná a vyžaduje jiné použití. Připravte si zkušební porce, upečte je a chutnejte, dokud nebudete spokojeni.
  2. Podívejte se na recepty základních omáček a rozhodněte se, jakou chuť chcete používat. Je možné připravovat sladké, jemné, kořeněné nebo hutné omáčky. Žádná z nich není špatná, je to jen otázka chuti. Vyberte si takovou, kterou můžete jíst každý den.
  3. Napečte zkušební pizzy pro zjištění množství potřebných surovin. Množství potřebné omáčky odměřte pomocí naběračky.
  4. Vytvořte si rozpis nákladů. Do kalkulace zahrňte jednotlivé ingredience používané k ozdobení vršku pizzy, každou naběračku omáčky a každý gram použitého těsta. Zjistěte průměrnou cenu velké salámové pizzy u konkurence ve Vašem okolí.
  5. Nabídněte pizzu k ochutnání různým skupinám lidí, zpětná vazba poslouží k případnému vylepšení Vašich receptů.
  6. Upravte recepty a co nejvíce zjednodušte jejich přípravu. Až budete schopni připravit chutnou pizzu, jejíž prodejní cena se zároveň pohybuje pod cenou všech potřebných surovin, práce a ostatních režijních nákladů, jste připraveni otevřít si vlastní pizzerii s šancí na úspěch.

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*