Vždy při správné teplotě

Rozvoz pokrmů už není jen záležitostí pizzerií, u kterých jsme na to byli nejvíce zvyklí. Poslední dobou se na rozvážení jídel začínají zaměřovat více restaurace, které k tomu nabízejí širokou nabídku cateringových služeb, ale i jídelny. Důvod je velice jednoduchý. Když nepřijde host do restaurace, jede restaurace za hostem. A tím restaurace zvyšuje svůj obrat.

Přeprava teplého a studeného
Pro každodenní převážení teplých a studených potravin jsou velmi vhodné izolační termoboxy, do kterých můžete tyto potraviny vkládat volně nebo použít gastronádoby různých velikostí.

Žádejte termoboxy z expandovaného polypropylénu – EPP.

Proč právě EPP?
• velmi pružný s dlouhou životností
• lehký pro manipulaci
• výborné izolační vlastnosti od -40 do +120°C
• odolný vůči vnějším vlivům

Nezapomínejte na kontrolu
Správné teploty uvádí výrobní obaly nebo také Provozní kniha systému kritických bodů HACCP.
Již při převzetí zboží od dodavatele zkontrolujte teplotu vhodným teploměrem. Pokud teplota není v pořádku, ihned reklamujte a zboží nepřebírejte. Převádíte tak případné komplikace na sebe.

Tepelné ztráty jsou minimální
Níže jsou uvedeny průměrné teplotní křivky u teplých pokrmů a mražených potravin.

Pokud budete převážet teplé pokrmy a chcete mít 100% jistotu, že dovezete jídlo horké, použijte přihřívací elektrickou desku Hot Plate.

Naopak při převozu studených, případně mražených jídel, vkládejte do termoboxu chadící vložky CoolPack. Podle teploty a druhu jídla zvolte vhodnou desku:
– zelená – pro zeleninu a sýry – do -3 °C
– modrá – maso, uzeniny, ryby – do -12 °C
– žlutá – mražené výrobky – do -21 °C

Širokou nabídku termoboxů různých velikostí a provedení najdete na www.gastronom.cz

 

Připravil: Jan Domabyl

Jste jiného názoru, máte jiné nebo stejné zkušenosti? Pojďte diskutovat na Facebook

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*