Všechno do jedné bedny

Stále větší obrat dosahují restaurace mimo svoje provozovny. Když zákazník nepřichází k hoře, musí hora zajít za zákazníkem.
Soukromé párty a podnikové oslavy se neobejdou bez jídla. Catering jednotlivých restaurací je tím správným řešením.

Správná teplota
Zákazník musí jídlo přežít, aby přišel i příště. Proto je kromě použití správných a bezzávadných surovin nutné dodržet správnou teplotu.

Tato u studených pokrmů nemá přesáhnout +8°C a teplota teplého jídla se má pohybovat při teplotě v rozmezí 60-72 °C.

Vše je uvedeno v předpisech zdravotní nezávadnosti HACCP – s odvoláním na Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004, Vyhlášku č. 137/2004 Sb. a její novelu – Vyhláška 602/2006 Sb.

Všechno v jedné bedně
Pokud si párty společnost objedná např. klasické české „knedlo – zelo – vepřo“ přepravíte vše v gastronádobách při správné teplotě v jednom přepravním obalu.
Tepelná deska, vložená do dna  prodlužuje přepravní dobu, aniž by teplota jídla klesla pod stanovenou mez.

Pokud si stejná společnost ještě objedná chuťovky ze studené kuchyně, připravte vše na nerezový podnos velikosti GN 1/1. Předchlazené výrobky o teplotě 4 °C vložte do druhého termoboxu. Nahoře zasuňte předchlazenou chladící desku, která bude jídlo po dobu přepravy chladit.

Termobox THERMO FUTURE BOX
Jsou velmi odolné a lehké, hygienické, lze je mýt v myčce a jsou recyklovatelné. Nejlepší izolační vlastnosti mají v rozmezí od – 40 do max. + 120 ° C.

Jsou vyrobeny speciálně pro delší přepravu horkých a studených jídel a pokrmů z expandovaného polypropylenu (EPP ne z polystyrenu).

Připravil: Petr Gočál
Jste jiného názoru, máte jiné nebo stejné zkušenosti? Pojďte diskutovat na Facebook

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*