Vařit pomocí Sous Vide v hrnci

Pomalé vaření Sous Vide v hrnci

Zkuste pomalé vaření jednoduše v hrnci pomocí našeho nového přístroje Sous-Vide Stick. Ale nejdříve trochu teorie, abychom Vás navnadili…

Co je Sous-Vide?

 Jak říká Hermann Salzer, odborný šéfkuchař firmy Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o.: „Vaříte ve vakuových sáčcích při konstantní nízké teplotě. Můžete tak připravovat prakticky vše. Hovězí nebo vepřovou pečeni, drůbeží maso, ryby, mořské plody, zelenina, houby, ovoce, dokonce i vajíčka. A navíc, šetříte čas a elektrickou energii, protože přístroje vaří za nás přes noc. Maso má vynikající kvalitu, je bez větších váhových úbytků. Maso se při krájení nedrobí a zůstává šťavnaté i po rozkrojení. Neunikne nám žádná šťáva. Zelenina zůstane pevná a zachovává si svoji barvu“.

Jednoduchá příprava

  • maso nebo ryby předem naporcujte a naložte do bylinek, přidejte máslo, česnek, červené víno a jiné koření dle Vašich receptů
  • potravinu vložte do vakuového sáčku a vysajte přebytečný vzduch
  • uzavřený pytlík ponořte do vodní lázně určené pro Sous-Vide zahřáté na požadovanou teplotu
  • navolte správnou teplotu a čas, po který budete připravovat surovinu ve vodní lázni

Neobracíte, nemícháte, nepodléváte, nekontrolujete

A přitom:

  • směs použitého koření prostoupí celým masem (celou surovinou)
  • dosáhnete pokaždé stejného propečení
  • maso neztrácí na objemu
  • potravina se ohřívá rovnoměrně ze všech stran
  • suroviny si zachovávají své přírodní aroma, chutě, vitamíny a minerální látky
  • maso drží pohromadě, přitom je křehké a na talíři se rozpadá na vlákna
  • maso je křupavé a uvnitř rovnoměrně růžové a šťavnaté
  • žádná tekutina neunikne, protože vaříte ve vlastní šťávě
  • zelenina zůstává pevná, zachovává si svoji barvu a chuť

 Na co vše můžete metodu Sous-Vide využít?

  • Dietní příprava jídel
  • minutové grilování již připraveného měkkého masa
  • vysoká kvalita servírovaných jídel i v případě menších kuchyní (stánkový prodej, bufety, bistra aj.)
  • hotové pokrmy pomocí sous vide uchováváte v mrazáku a dokončíte rychle, až bude třeba – příprava více pokrmů najednou
  • zajištění pokrmů 24 hodin denně

 Zkuste Sous-Vide i doma

Pro jednoduchý přístroj připomínající „dámskou kulmu na vlasy“ Vám postačí velký hrnec s minimální hloubkou 190 mm, pro cca 15 litrů vody. Sous-Vide Stick jednoduše pomocí klipu upevníte na okraj nádoby. Po uvedení přístroje do provozu nastavíte požadovanou teplotu a dobu přípravy suroviny, které se Vám zobrazuje na digitálním displeji. Jakmile dosáhne voda požadované teploty, přístroj začne udržovat stálou teplotu a následně signalizuje ukončení nastaveného času.

V jednoduchosti je zkrátka krása. Pokud chcete vědět více a zajímáte se o metodu Sous-vide, kontaktujte naše proškolené zaměstnance, kteří Vám rádi poskytnou odbornou radu.

Eva Povová, redakce Gastrotip.cz

mm
O Eva Povová (115 Články)
Její hobby jsou ruční práce, ráda čte a dívá se na detektivky. eva.loket@seznam.cz

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*