Udržte nápoje a potraviny horké

Není nic horšího než dostat na talíř studený oběd, případně se v zimních dnech snažit zahřát ledovým čajem. Jednoduchým řešením pro tyto případy jsou várnice, termosy a zásobníky na horké nápoje.

Várnice a termosy

Rozdíl mezi várnicemi a termosy na potraviny a na nápoje není těžké rozeznat. Zatímco termosy určené na skladování a přepravu jsou dodávány bez kohoutu, zásobníky na nápoje jsou vybaveny výpustným kohoutem.
Jak již bylo výše uvedeno termosy jsou vhodné pro přepravu a skladování pokrmů nebo nápojů, které zůstávají v teplém nebo studeném biologicky nezměněném stavu.

Nádoby na přepravu jídla bývají zpravidla vyrobené z ocelového pláště s povrchovou plastovou úpravou. Uvnitř pak najdeme vložku, která se vyrábí z leštěného, zdravotně nezávadného  potravinářského nerezového plechu.

Vzduchová izolace zaručuje, že ani při okolní teplotě +20 C°, teplota obsahu během 3 hodin neklesne z +90 °C na teplotu nižší než  +65 C°. Pryžové těsnění v horním víku uzavírá nádobu, odvzdušňovací ventil umožňuje její snadné otevírání.

Širokou škálu várnic a termosů, případně potřebných náhradních dílů najdete na www.varnice.cz.

Elektrické zásobníky na horké nápoje

Samostatnou kapitolou jsou pak zásobníky na horké nápoje, které lze připojit k elektrické síti. Tyto jsou vybaveny topným tělesem, které nápoje ohřívá.

Elektrické zásobníky jsou vhodné k dlouhodobějšímu uchovávání horkých nápojů. Jejich nevýhodou oproti termosům může být, že je nelze snadno přenášet. Proto je důležité ujasnit si před koupí účel, za kterým zařízení kupujeme.

Pozor, co do zásobníků dáváte

Výrobník horké vody je určen pouze k ohřevu a udržování teploty vody.

Výrobník horké vody se nesmí používat na:
– ohřívání nebo vaření mléka, tekutin obsahujících cukr, sladidlo, kyselinu, louh nebo alkohol

*)zdroj internet

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*