Péče o nádobí Cookmax

Pokud si cokoliv koupíme, chceme, aby nám věci po celý život spolehlivě sloužily. Také Cookmax nerezové nádobí až s 10-ti letou zárukou potřebuje správnou péči, stejně jako každé jiné nerezové nádobí.

Materiál

  • Nádobí Cookmax je vyrobeno z vysoce kvalitní chrom-niklové nerezové oceli 18/10, která se vyznačuje svou životností, v troubě odolává až do 220 ºC, je nerezavějící a zdravotně nezávadná.
  • Jedinečnou předností nádobí Cookmax je přizpůsobivé akutermické sendvičové dno, které je složeno ze slitiny lehkých kovů, které efektivně akumulují teplo po celém obvodu nádoby.
  • Dno je vyráběno samostatně a následovně nalisováno na nádobí. Ve studeném stavu je mírně vypouklé dovnitř, při zahřátí se vyrovná a má tak dokonalý styk s varnou plochou. Akutermické sendvičové dno zajišťuje 50 – 70 % úsporu energie.

Přednosti nádobí Cookmax

Nerezové nádobí Cookmax splňuje všechny předpoklady kvalitního nerezového nádobí. Má dlouhou životnost, vztahuje se na něj až 10 let záruky na materiál. I Vaše vnoučata v něm budou vařit!

  • při vaření se do potravin neuvolňují žádné škodlivé látky
  • kompletně vyrobené z potravinářské nerezové oceli nejvyšší třídy 18/10
  • při vaření zachovává přirozené chuti, vitamíny a minerály
  • akutermické sendvičové dno s vyrovnávacím efektem, které šetří energii
  • vhodné pro všechny druhy sporáku včetně indukce
  • vysoká teplotní odolnost do 220 °C
  • teplonevodivá ucha
  • vhodné do myčky nádobí a trub
  • saténovaný povrch s trvale hezkým vzhledem a snadnou údržbou
  • speciální teflonový povrch pánví, se kterým připravíte zdravé a dietní jídlo
  • nádobí Cookmax vydrží věčně a budou v něm vařit i Vaše vnoučata
  • až 10 let záruka na materiál
  • nádobí lze zakoupit ve výhodných sadách
  • určeno jak pro domácí, tak i pro profesionální zatížení
    Před každým použitím nádobí vypláchněte
    Hlavně z hygienických důvodů nádobí před každým použitím vypláchněte čistou vodou.

Pečujeme správně

  1. Pánev ohřívejte bez tuku
    Pánev vždy ohřívejte bez tuku, ale nepřehřívejte ji. Jinak se vykalí a vytvoří se barevné skvrny. Až když je dostatečně teplá, přidejte tuk. Toto platí i pro pánve s nepřilnavým povrchem.
  2. Barevné skvrny na dnu nebo stěnách
    Mohou vzniknout barevné nebo duhové skvrny. Tyto neovlivňují kvalitu nádobí, ale pokud se objeví, odstraňte je octem nebo citrónovou šťávou.
  3. Po čištění nádobí ihned umyjte čistou teplou vodou a osušte.
    Barevné, namodralé, duhové skvrny mohou vzniknout vysokým přehřátím nádobí. Toto už nelze odstranit.
  4. Drsné mycí houby a drátěnky
    Nerezové nádobí nikdy nečistěte drsnými mycími houbami, písky a drátěnkami. Tyto materiály poškrábou povrch a nádobí se rychleji stává nepoužitelným.
  5. Péče a čištění
    Nádobí Cookmax lze bez problému mýt v myčce nádobí. Nikdy nepoužívejte ocelové drátěnky, agresivní čistící prostředky a technická ředidla.
  6. Nerezové čističe
    K dokonalému očištění a údržbě můžete používat speciální prostředky na mytí a leštění nerezového nádobí.
  7. Nerez nerezne
    Skvrny rzi se mohou objevit. Příčinou jsou částice rzi, které pochází např. z vodovodního potrubí nebo jiného nádobí, které není nerezové.Pokud nerezové hrnce myjete spolu se železným (rezavějícím) inventářem v myčce nádobí, může náletová rez vznikat. K očištění použijte běžné přípravky pro mytí a údržbu nerezového nádobí.
  8. Sůl poničí povrch
    Pokud delší dobu přidáváte sůl do prázdného nádobí, zničí se hladký povrch dna. Toto poznáte podle malých dírek. Proto sůl přidávejte vždy, když se začne voda vařit. Zkrátí se čas než začne voda vařit a nádobí déle vydrží.
  9. Vápencové usazeniny
    Příliš tvrdá voda vytváří vápencové usazeniny. Tyto odstraníte octem nebo citrónovou šťávou. Po očištění nádobí ihned umyjte čistou vodou.

 

 

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*