Převážíme pokrmy

Připravujete pokrmy a převážíte je přes práh do výdejny, jednotky, desítky, stovky metrů nebo dokonce kilometrů na místo servírování? Po dobu expedice se musí vždy udržovat teplé, aby se při podávání zachovala žádoucí teplota, při které neutrpí chuť, vzhled a ani konzistence pokrmů.

Z vrchu na sebe

Termoporty, jinak izolované přepravní zásobníky, které slouží k přepravě teplých i studených pokrmů a nápojů se vyrábějí z polypropylenu. Mají odnímatelné vrchní víko. Jsou ideální pro každodenní převážení teplých a studených potravin, do kterých můžete tyto potraviny vkládat volně nebo použít gastronádoby různých velikostí. Gastronádoby se na sebe dají stohovat a jsou po převozu připraveny rovnou k servírování.

Na stojáka a zepředu

U skříňkových termoportů se otevírají přední dvířka. Uvnitř mají pravidelně vzdálené vsuvy, do kterých se gastronádoby zasunou. Skříňkové termoboxy mohou být i elektricky vyhřívané.

První obrázek představuje možnosti vkládání gastronádob do termoportu BasicLine 80 l, druhý obrázek vkládání gastronádob pro termoport Melform AF 7

Ohřívací a chladící vložky

Pokud budete převážet teplé pokrmy a chcete mít 100% jistotu, že dovezete jídlo horké, použijte tepelnou vložku.

Naopak při převozu studených, případně mražených jídel, vkládejte do termoboxu chladicí vložku. Podle teploty a druhu jídla zvolte buď vložku chladicí pro transport čerstvých potravin do – 10 °C, nebo hluboko chladicí vložku do – 21 °C.

Nezapomínejte na kontrolu

Správné teploty uvádí výrobní obaly nebo také Provozní kniha systému kritických bodů HACCP. Již při převzetí zboží od dodavatele zkontrolujte teplotu vhodným teploměrem. Pokud teplota není v pořádku, ihned reklamujte a zboží nepřebírejte. Převádíte tak případné komplikace na sebe.

mm
O Eva Povová (116 Články)
Její hobby jsou ruční práce, ráda čte a dívá se na detektivky. eva.loket@seznam.cz

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*