Převážíme pokrmy

Připravujete pokrmy a převážíte je přes práh do výdejny, jednotky, desítky, stovky metrů nebo dokonce kilometrů na místo servírování? Po dobu expedice se musí vždy udržovat teplé, aby se při podávání zachovala žádoucí teplota, při které neutrpí chuť, vzhled a ani konzistence pokrmů.

Z vrchu na sebe

Skříňky nebo bedny, které slouží k přepravě teplých i studených pokrmů a nápojů se vyrábějí z odolných plastických hmot nebo z nerezu. Mají odnímatelné vrchní víko. Jsou ideální pro každodenní převážení teplých a studených potravin, do kterých můžete tyto potraviny vkládat volně nebo použít gastronádoby různých velikostí.

Gastronádoby se na sebe dají stohovat, nebo lze objednat termobox s menšími rozměry, do kterého se gastronádoby zaháknou o horní okraj. Takto jsou gastronádoby připraveny po převozu rovnou k servírování.

Ohřívací a chladící vložky

Pokud budete převážet teplé pokrmy a chcete mít 100% jistotu, že dovezete jídlo horké, použijte přihřívací elektrickou desku Hot Plate.

Naopak při převozu studených, případně mražených jídel, vkládejte do termoboxu chladící vložky CoolPack. Podle teploty a druhu jídla zvolte vhodnou desku:

  • zelená – pro zeleninu a sýry – do -3 °C
  • modrá – maso, uzeniny, ryby – do -12 °C
  • žlutá – mražené výrobky – do -21 °C

Na stojáka a zepředu

U skříňkových termoboxů se otevírají přední dvířka. Uvnitř mají pravidelně vzdálené vsuvy, do kterých se gastronádoby zasunou. Skříňkové termoboxy mohou být i elektricky vyhřívané.

Nezapomínejte na kontrolu

Správné teploty uvádí výrobní obaly nebo také Provozní kniha systému kritických bodů HACCP. Již při převzetí zboží od dodavatele zkontrolujte teplotu vhodným teploměrem. Pokud teplota není v pořádku, ihned reklamujte a zboží nepřebírejte. Převádíte tak případné komplikace na sebe.

mm
O Lucie Studená (37 Články)
Ráda chodí na procházky, plave a vyrábí dárky z keramiky. lstudena@email.cz

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*