Teplé a jednoduché chutnají nejlépe

Teplý předkrm. Nedílná součást hlavního pokrmu, kromě vyjímek, nabízený snad v každé restauraci. Teplé předkrmy se nejčastěji připravují z vajec upravených na nejrůznější způsoby, také z jemné zeleniny, těstovin, z masa či plodů moře. Mezi technologické úpravy pro přípravu teplých předkrmů patří vaření, po kterém často následuje zapékání.

Správně se servírují po studeném předkrmu a polévce. Teplé chuťovky jsou součástí večírku, rautu nebo oslav. Servírují se jako malé porce – fingerfood na malých petit miskách, nebo na kousku pečiva.

Tipy na teplé kanapky jako fingerfood

  • malé mušličky z listového těsta plněné hermelínem, zdobené hroznovým vínem
  • zapečené datle s anglickou slaninou
  • různé tvary slaného pečiva se sýrem, grilované, zdobené petrželkou
  • plněné žampióny mletým masem s chilli
  • plněné grilované rajče s mozzarellou a ricottou
  • mini karbanátky s okurkou

Tipy na teplý překrm

Ztracená vejce

Do misky nalijeme vodu s octem a zakryté utěrkou zahříváme v mikrovlnné troubě při plném výkonu do bodu varu. Vejce rozklepneme, žloutek propíchneme a pak necháme vejce sklouznout do vařící octové vody. Misku zakryjeme a při 70% výkonu asi 1/2 minuty zahříváme. Pak misku vyjmeme a vejce necháme ještě zakryté asi 2 minuty stát. Poté podáváme.

Smažená cibulka v těstíčku

Oloupeme 1 větší cibuli a nožem nakrájíme na silnější kolečka. Osolíme ji. Z vejce, hladké mouky, nasekané slaniny a trochy mléka připravíme těstíčko, ve kterém namáčíme plátky cibule a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

Topinky se sýrovou směsí

Z na jemno nakrájené cibule, kečupu, vajec a nastrouhaného sýra umícháme směs. Dle chuti osolíme a opepříme. Tousty opečeme dozlatova, potřeme podle chuti česnekem. Plátky slaniny opečeme na pánvi. Na tousty naneseme sýrovou směs a položíme na ně opečené plátky slaniny.

Hamburger s mozzarelou a špenátem

Překrojíme housku na polovinu a vnitřní stranu opečeme pod rozpáleným grilem. Na gril položte také osolené maso vytvarované do podoby hamburgeru. Opečte ho po obou stranách, podle chuti může být uvnitř více či méně krvavý. Do jogurtu vmíchejte špetku nastrouhané citrónové kůry a soli a ochutíme jím špenát. Na spodní polovinu housky položíme maso, ochucený špenát a mozzarellu a vše přikryjte druhou polovinou housky.

mm
O Eva Povová (69 Články)
Její hobby jsou ruční práce, ráda čte a dívá se na detektivky. eva.loket@seznam.cz

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*