vejce

Jíme správně běžná jídla?

1.9.2017 // 0 Komentářů

Snažíme se správně jíst v restauraci netradiční jídla jako humry, mušle, šneky nebo ústřice, na které se podávájí speciální příbory. U běžných jídel [...]

Velikonoční tradice

8.3.2017 // 0 Komentářů

Vítání svátků jara má své zvyky a tradice. Jsou méně známé než tradice a zvyky vánoční, přitom jsou velikonoční svátky, zvláště pro věřící, velmi [...]

Velikonoce jsou za dveřmi

7.3.2017 // 0 Komentářů

Velikonoce jsou nejoblíbenější svátky jara ve velké části světa. Mají mnoho tradic a zvyků, které měly za cíl zbavit se všeho starého, očistit stavení od [...]

Skladujeme vejce

2.10.2013 // 0 Komentářů

Obsahuje žloutek, nezbytný pro výživu vyvíjejícího se zárodku a bílek, povrchovou blánu a vápenatý obal. Může nahradit i maso, díky vysokému obsahu [...]

Co s vařenými vejci?

11.4.2012 // 0 Komentářů

Vařená vejce mají v kuchyni široké uplatnění. Zejména se hodí do pochoutek studené kuchyně, ale své zastoupení najdou i v teplých pokrmech. Vajíčka nemusíme [...]

Nesbírejte vejce do zásoby

27.2.2012 // 0 Komentářů

Deset vajec za 34,- Kč. Podle sledování ČSÚ byly vejce v 7. týdnu 2012 o 11,7 % dražší než v 2. týdnu 2012. Deset vajec stálo průměrně 30,64 Kč. Nejnižší [...]

Jako vejce vejci

26.1.2012 // 3 Komentářů

Skladování vajec Všechna čerstvá vejce se musí uchovávat v teplotách od 5°C do 18°C. Vejce skladujte ve skladu odděleně od ostatních potravin, nebo samostatně v [...]