skladování

Nekonečné kombinace gastronádob

16.10.2018 // 0 Komentářů

Konvektomat, pečící trouba, výdejní vodní lázeň, přepravní termobox, lednička, šokový zmrazovač, regály do skladů a další moderní gastro zařízení je [...]

Gastronádoby

10.2.2014 // 0 Komentářů

Každá gastronádoba má pevně stanovený rozměr podle Evropské normy EN 631.1. z roku 1997. Celý systém velikostí a jejich kombinací již v roce 1964 vymysleli [...]

Skladování potravin

16.10.2013 // 0 Komentářů

Skladování potravin je třeba věnovat velkou pozornost. Rozhodující je teplota a čistost vybavení, vlhkost a čistota ovzduší, větrání skladových [...]

Skladujeme vejce

2.10.2013 // 0 Komentářů

Obsahuje žloutek, nezbytný pro výživu vyvíjejícího se zárodku a bílek, povrchovou blánu a vápenatý obal. Může nahradit i maso, díky vysokému obsahu [...]

Řízená teplota potravin

19.9.2013 // 0 Komentářů

Potraviny vydrží nejdéle při vhodné teplotě. Nic nového pod sluncem. V gastronomických provozech mluvíme o řízené teplotě a chladícím řetězci. Příslušná [...]

Převážíme pokrmy

4.9.2013 // 0 Komentářů

Připravujete pokrmy a převážíte je přes práh do výdejny, jednotky, desítky, stovky metrů nebo dokonce kilometrů na místo servírování? Po dobu expedice se musí [...]

Skladování ovoce a zeleniny

25.7.2013 // 0 Komentářů

Níže najdete několik tipů jak udržet čerstvé ovoce a zeleninu nejdelší možnou dobu. V horkých dnech je správné potravin velmi důležité, protože se rychle [...]

Skladujte i přepravujte bez obav!

22.5.2013 // 0 Komentářů

Přepravní izolované termosy plastové i nerezové dále pak várnice vhodné pro krátkodobé uchování potravin si můžete objednat v internetovém obchodě Gastronom. [...]

Také na obalech lze ušetřit

11.4.2013 // 0 Komentářů

Všechno je dražší a dražší a tak se podívejme, jak ještě více ušetřit. V článku Potraviny v kontejneru jsem popisoval princip a možnosti vakuování, které [...]

Potraviny v kontejneru

26.3.2013 // 0 Komentářů

Podle Českého rozhlasu vyhodí každý z nás ročně 170 kg potravin. Kvalitu skladovaných potravin můžeme sami ovlivnit způsobem. Jednak výrobcem doporučeným [...]
1 2