profese

Odměňování zaměstnanců

27.4.2012 // 0 Komentářů

Hodnocení zaměstnanců není nijak samoúčelná činnost. V gastronomii je nástrojem kontroly dodržování kvality poskytovaných služeb a formou dohledu nad [...]

Řízení lidí v manažerské praxi

13.4.2012 // 0 Komentářů

Úkolem managementu v každé organizaci je celou organizaci komplexně řídit, a to na všech stupních řízení. K tomu, aby se tomu skutečně tak dělo musí mít [...]

Spolehlivý partner zásilkový obchod

2.4.2012 // 0 Komentářů

V zásilkovém obchodě zákazník nakupuje zboží z tištěného nebo elektronického katalogu prostřednictvím telefonické, písemné nebo elektronické objednávky [...]

Koho vlastně přijímáme

30.3.2012 // 0 Komentářů

Doposud bylo středem zájmu pracovní místo a pracovní funkce zařazené v organizační struktuře a hierarchii konkrétní organizace. Pracovní činnosti, které v něm [...]

Metody analýzy pracovního místa

23.3.2012 // 0 Komentářů

Pro poznání konkrétní pracovní funkce a pracovního místa je vždy zásadní vědět, co v ní konkrétní pracovník vykonává, jak to vykonává, proč to vykonává [...]

Kolik stojí nakupování

12.3.2012 // 0 Komentářů

Drahý benzín a drahá nafta. Málo času, drahý a nespolehlivý personál bez kontroly. Toto je několik málo situací, se kterými se musíte [...]

Podvodníci a bordeláři na webu

20.2.2012 // 0 Komentářů

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) bude údaje o falšovaných potravinách a údaje o těchto podvodnících zveřejňovat na svých webových [...]

Jak řešit fluktuaci zaměstnanců

20.1.2012 // 0 Komentářů

V Čechách se mezi zaměstnanci moc nenosí loajalita k zaměstnavateli a našinci nijak neřeší přestupy do jiných zařízení. Jak změnit situaci zaměstnává [...]

Personální práce v gastronomii

13.1.2012 // 0 Komentářů

Jako v každém oboru tak i v gastronomii má personální práce svá specifika. Má to své logické důvody, neboť dominantní součástí služeb poskytovaných hostovi [...]

Kvalitní lektor

9.12.2011 // 0 Komentářů

Vzdělávání pracovníků v každé organizaci je velmi důležitá součást personální práce, a proto identifikace vzdělávacích potřeb by měla vždy mít [...]
1 2 3 4