potraviny

Okurková sezóna v plném proudu

3.8.2011 // 0 Komentářů

Tradice domácího nakládání okurek se u nás drží více jak 300 let. Recepty na ně se však různí. Množství přísad a jejich kombinace umožňuje docílit [...]

Brambory nerostou na stromě

1.8.2011 // 0 Komentářů

To přeci ví každé malé dítě. Rostou v zemi, mají vysoký obsah vitamínu C a jsou zdravé. Při pečení a smažení se vitamín uchová. Při jejich vaření se [...]

Zmrzlina má své mýty a omyly

7.7.2011 // 0 Komentářů

Během horkých letních dnů chceme ochladit naše tělo. Jsou točené nebo kopečkové, mléčné, ovocné, smetanové, ale i sorbety. Záleží na naši chuti, kterou [...]

Jak jíst fast food bez výčitek

22.6.2011 // 0 Komentářů

Najíst zdravě a dietně se můžeme i ve fastfoodu (neboli podniku rychlého občerstvení). Pojďme si ukázat, čím pokrmy doplnit tak, aby byly přínosné pro naše [...]

Vaříme české knedlíky

3.6.2011 // 1 Komentář

Rovnostářství i výjimečnost, historie i novátorství – to všechno v sobě obsahuje český houskový knedlík. Vařil se u nás dávno před vznikem [...]
1 4 5 6