potraviny

Posviťte si na pečivo

13.9.2012 // 0 Komentářů

Bílé pečivo konzumuje každý Čech. Podle výživových poradců patří do zdravého jídelníčku pouze celozrnné pečivo. Jaké pečivo tedy [...]

Nepravdy o taveňácích

10.9.2012 // 0 Komentářů

Spousta z nás si myslí, že tavené sýry jsou pouze směsí nejrůznějších druhů, odpadu a nekvalitních sýrů, nebo že jsou nezdravé pro velký obsah éček. Není [...]

Označení pečiva v restauraci

6.8.2012 // 0 Komentářů

Od 1. srpna 2012 platí vyhláška č. 182/2012 Ministerstva zemědělství. Kromě jiného vzniká prodejcům povinnost označovat pečivo, které je rozmražené nebo [...]

Domácí pečivo

30.7.2012 // 0 Komentářů

První doklady o obilí pro účely stravování se vztahují až k samému počátku zemědělství. Podstatným milníkem v historii pečiva byl přechod od pečení na [...]

Sehnat kvalitní sýr dnes není problém

24.7.2012 // 0 Komentářů

Sýry se vyrábí srážením mléka, syřidlem nebo kyselinou mléčnou. Je možné používat mléko kravské, ovčí, kozí i mléko ostatních savců (buvolí nebo [...]

Blažený úsměv modrých rtů

16.7.2012 // 0 Komentářů

Brusnici borůvky není nutné nikomu představovat. Bezesporu patří mezi největší lahůdky lesních plodů. Pokud se vrátíme z procházky lesem o něco déle, než [...]

Sbírejte jen známé houby

10.7.2012 // 0 Komentářů

Houby jsou jedné, nejedlé, jedovaté, vácné i chráněné. Houby jsou i léčivé. Kalorie nemají skoro žádné, snižují hladinu cholesterolu, podle některých [...]

Nechte ho pořádně vykynout

4.7.2012 // 0 Komentářů

Naše zahrady již přinesly první plody a proto je ten správný čas připravit vynikající ovocné koláče. Jak ale připravit nejlepší kynuté těsto, ze kterého je [...]

Na měkko nebo na tvrdo?

6.6.2012 // 0 Komentářů

Vejce je symbolem nového života i nových kulinářských zkušeností.  Vejce jsou největším favoritem každé kuchyně a to nejen kvůli své praktičnosti, celkem [...]
1 2 3 4 5 6