potraviny

Brambory od Indiánů

31.1.2014 // 0 Komentářů

Brambory pochází z Jižní Ameriky, konkrétně z její západní části v oblasti dnešního Peru. Po dobytí incké říše Španěly v první polovině 16. století [...]

Zkuste sílu rozmarýnu

4.11.2013 // 0 Komentářů

Rozmarýn lékařský, někdy také známý jako rozmarýna lékařská, patří do čeledi hluchavkovitých. Jeho poetické jméno má kořeny v latině. Původem pochází [...]

Skladujeme vejce

2.10.2013 // 2 Komentářů

Obsahuje žloutek, nezbytný pro výživu vyvíjejícího se zárodku a bílek, povrchovou blánu a vápenatý obal. Může nahradit i maso, díky vysokému obsahu [...]

Vyražte na houby

26.9.2013 // 0 Komentářů

Někteří lidé je nesnesou, jiní je milují. Procházka po lese může být v těchto dnech i užitečná, najdete možná spoustu [...]

Sůl nad zlato

2.9.2013 // 0 Komentářů

Mořská sůl, himálajská sůl, ibišková, lanýžová, ibišková, uzená… Obyčejná kuchyňská sůl už zkrátka neletí. Není sůl jako sůl. Rozdíl v [...]

Je Vám horko? Ochlaďte se!

22.7.2013 // 0 Komentářů

Ačkoli při pomyšlení na horké dny člověku vyskočí na mysli zmrzlinový pohár nebo sklenice lahodného nápoje s ledem, jídla a nápoje, která nás skutečně [...]

Zlatavý, křupavý a voňavý

14.11.2012 // 0 Komentářů

Řeč je samozřejmě o chlebu. Spotřeba chleba se u nás dramaticky snížila až o 60 %. Může za to strach lidí, který v nich vyvolávají sacharidy, které jsou v [...]

Na pečínku i do zelí!

24.10.2012 // 0 Komentářů

Řeč je samozřejmě o kmínu! Dle záznamů byl kmín používán už v době kamenné. Původně však pochází zejména z Egypta, Turecka a Íránu. Díky svým [...]

Těstoviny „al dente“

19.9.2012 // 0 Komentářů

  Popularita těstovin v našem jídelníčku je stále vyšší a to je dobře! Těstoviny obsahují díky glycidům významný zdroj energie i proteiny, které mají [...]
1 2 3 4 6