potraviny

Připravte se na podzim

17.10.2018 // 0 Komentářů

Podzim je tu a s ním přichází chladnější a deštivější počasí, které přináší nachlazení. V tomto období je důležité zaměřit se na prevenci. Hlavní [...]

Neobvyklé tvary a barvy

15.10.2018 // 0 Komentářů

Zkusili jste někdy ochutnat všechny druhy těstovin? Je to podobné, jako zkoušet spočítat všechny hvězdy na nebi – můžete to dělat [...]

Zelené saláty

15.10.2018 // 0 Komentářů

Dnes je na trhu celá řada listových salátů. Jejich výhodou je univerzální použití. Můžete je servírovat jako přílohu, ozdobit talíř, udělat z nich polévku, [...]

Přilákejte hosty na dýni!

4.10.2018 // 0 Komentářů

Dýně není pouze symbolem Halloweenu. Patří k podzimním chutím, které se výborně hodí ke zvěřině, těstovinám, lze z ní vyhotovit vynikající polévkový [...]

Zmrzlina a její příchutě

11.6.2018 // 0 Komentářů

V létě osvěží a připomene exotickou dovolenou. Koupit to můžeme prakticky všude a můžeme si to připravit i sami doma. Ano, řeč je o zmrzlině v křupavé [...]

Bez nich by nebylo české kuchyně

15.11.2017 // 0 Komentářů

Historie knedlíků je dlouhá, i když možná ne až tak, jak by se podle jejich pevného propojení s českou kuchařskou tradicí zdálo. Tak jako slovo knedlíky v [...]

Hřebíček a svařák

19.10.2017 // 0 Komentářů

Hřebíček nám připomene podzimní svařák, vánoční punč nebo sladké perníčky. Hřebíček využijete do sladkých i slaných jídel po celý rok. Přidává se v [...]

Výborná domácí zmrzlina

17.4.2017 // 0 Komentářů

Už máte dost zmrzliny, která nepoznala kvalitní smetanu, mléko ani ovoce? Pak si ji zkuste vyrobit doma.  A můžete si dělat zmrzliny krémové i ovocné. Chce to [...]

Co jste možná nevěděli o sádle

6.6.2016 // 0 Komentářů

Vepřové sádlo patří do kuchyně již od dávné historie. Používalo se k pečení, smažení, mazalo se i na chléb. To vše v době, kdy ještě neexistovaly oleje [...]

Saláty listové jsou zdravé.

29.1.2016 // 0 Komentářů

I když listové saláty nemají velkou výživovou hodnotu, to co je činí z hlediska jídelníčku důležitými, je vláknina, která při průchodu zažívacím [...]
1 2 3 6