pizza

5P pro pizzu!

8.2.2018 // 0 Komentářů

Jen málo jedinců by odolalo pravé italské pizze. Placky podobné dnešní pizze se připravovaly již v době neolitu. Ploché koláče začali dělat starověcí [...]

Vše se točí kolem pizzy

8.5.2017 // 0 Komentářů

Bez přílohy a příborů. Pizza je jedním z mála jídel, ke kterému se nepodává příloha. Snadno se jí u stánku fast foodu, jako hlavní chod na letních [...]

U nás je nejoblíbenější Capricciosa

25.2.2014 // 0 Komentářů

Přestože je za rodiště pizzy považována Itálie, případně Brazílie, ani v Čechách se jí nevyhýbáme. Každý rok sníme více než 31 milionů pizz. Je libo [...]

Pizza, trochu historie

3.7.2013 // 0 Komentářů

Název pizza je odvozen ze slova picea, které pochází z neapolského dialektu italštiny. Označovaly se jím pečené placky z kynutého těsta, na které se přidávaly [...]

Pizza je pořád in

9.4.2013 // 0 Komentářů

Pizza již velmi dlouhou dobu slaví úspěch po celém světě a je stále velmi oblíbenou pochoutkou. V čem tkví její úspěch a jak se [...]

Začínáme s pizzou

12.3.2013 // 0 Komentářů

Pečení komerčně úspěšné pizzy závisí na čtyřech důležitých faktorech: chuti, schopnosti připravit opakovaně pizzu stejné kvality, ziskovosti a kvalitním [...]

62% vlhkosti je správně

29.1.2013 // 0 Komentářů

Nejčastější problém je, že pizza nechutná jako od pravého Itala. Zpravidla je těsto příliš suché a těžké, okraj příliš tvrdý a vše chutná po [...]