maso

Vnitřní teplota masa a jeho měření

18.2.2018 // 0 Komentářů

Ano, je to tak, bez teploměru na měření vnitřní teploty potravin nemůžete v dnešní kuchyni, ve které se připravuje či vydává jídlo, vůbec existovat. [...]

Vepřové hody o Masopustu zdravěji

4.1.2017 // 0 Komentářů

Ostatky, fašank, voračky, končiny, zkrátka Masopust, jehož počátek nastává po svátku Tří králů a končí na masopustní úterý před Popeleční středou. [...]

Vaření při nízkých teplotách

17.3.2014 // 0 Komentářů

Nízkoteplotní vaření znamená vaření za nízkých teplot po dlouhou dobu. Tato metoda může být uplatněna pro tepelnou úpravu celé řady pokrmů, ale největších [...]

Ema mele maso

28.2.2013 // 0 Komentářů

Mleté maso se dá koupit v každém supermarketu. Pouze vlastnoručně namleté maso nám však zajistí 100% poměr daných [...]

Maso musí být v chladu

24.1.2013 // 0 Komentářů

Maso skladované v chladničce ale i v mrazničce je potravina, která podléhá rychlé zkáze. Při nákupu masa je důležité dbát na to, aby bylo maso před [...]

Může za to mlýnek na maso

6.11.2012 // 0 Komentářů

Mleté maso je dnes velice oblíbenou součástí našeho jídelníčku, a to nejen, že je velice chutné, ale i jeho cena pořízení je dnes poměrně nižší, než tomu [...]

Křehčené není křehké

5.4.2012 // 0 Komentářů

Výrobci se údajně snaží nabídnout šťavnatější a chutnější produkt, kterým samy o sobě například kuřecí prsní řízky nejsou. Nemají v sobě příliš [...]

Správné skladování masa

7.2.2012 // 0 Komentářů

Maso podléhá rychlé zkáze. Jeho skladování je třeba věnovat větší pozornost. Maso je choulostivé na změny teplot. Nakupujte nejčerstvější možné maso. [...]

Kdo má rád maso, ten ocení steak

10.1.2012 // 0 Komentářů

V zemích jako USA, Argentina, Mexiko nebo Brazílie jsou steaky součástí národní kuchyně. U nás tomu tak není, nicméně kvalitní steak se stal velice oblíbeným [...]
1 2