maso

Kdo má rád maso, ten ocení steak

16.10.2018 // 0 Komentářů

V zemích jako USA, Argentina, Mexiko nebo Brazílie jsou steaky součástí národní kuchyně. U nás tomu tak není, nicméně kvalitní steak se stal velice oblíbeným [...]

Přišel čas zvěřinových hodů

15.10.2018 // 0 Komentářů

Zvěřina, která je chovaná na farmách, má jinou strukturu, než zvěřina žijící ve volné přírodě. Zvěřina získávaná odstřelem má oproti poražené [...]

Vnitřní teplota masa a jeho měření

18.2.2018 // 4 Komentářů

Ano, je to tak, bez teploměru na měření vnitřní teploty potravin nemůžete v dnešní kuchyni, ve které se připravuje či vydává jídlo, vůbec existovat. [...]

Udělejte nejlepší steaky

6.12.2017 // 0 Komentářů

Steak je plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu hovězího masa. Steaky se obvykle upravují grilováním nebo pečením na pánvi. Mezi nejkvalitnější [...]

Zabijačka neboli domácí porážka

6.11.2017 // 0 Komentářů

Zabijačka neboli domácí porážka, je zpracování masa a drobů z doma chovaných vepřů svépomocí, popřípadě za účasti řezníka. V minulosti byla na [...]

Ušetřete si práci s mlýnkem na maso

5.5.2016 // 0 Komentářů

Tatarák. Pokrm ze syrového hovězího masa. Někteří ho milují a někteří jím pohrdají – tatarský biftek. Základem je hovězí maso ze svíčkové. Správná [...]

Jak poznat kvalitní uzeniny

18.10.2013 // 0 Komentářů

Dejte zákazníkům kvalitní párky, které si k snídani s chutí dají. Pokud dovolíte, aby na talíři skončili nekvalitní uzeniny, může to o mnohém [...]

Méně masa, více vody

8.7.2013 // 0 Komentářů

Najít dnes na uzenářském pultu dobrou a kvalitní šunku není jen tak. Proč je tak růžová? A proč by se dala ždímat? Čím méně masa, tím více vody na [...]

Nejlepší steak

25.2.2013 // 0 Komentářů

Plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu masa. To je steak. Upravují se grilováním a pečením. Připravují se rychle. Maso je vždy z nejlepší části [...]

Maso musí být v chladu

24.1.2013 // 0 Komentářů

Maso skladované v chladničce ale i v mrazničce je potravina, která podléhá rychlé zkáze. Při nákupu masa je důležité dbát na to, aby bylo maso před [...]
1 2