ze světa

Nakažlivý virus v Evropě

4.6.2018 // 0 Komentářů

V Evropě se šíří nebezpečný nakažlivý virus. Projeví se zejména v období od 14. června do 15. července. Epicentrum nákazy je v Rusku. Odtud postupuje velmi [...]

Řecká kuchyně

28.8.2017 // 0 Komentářů

Řecká kuchyně patří mezi jednu z nejzdravějších, díky hojně používané čerstvé zelenině, velmi kvalitnímu olivovému oleji, velkému množství ryb a [...]

Americko italská snídaně

15.8.2017 // 0 Komentářů

Americké lívance Jen zdánlivě jsou stejné jako naše lívance. Když si projdete celý výčet ingrediencí, uvidíte, že se přece jen liší – a výsledek [...]

Crêpes Suzette světové palačinky

27.7.2017 // 0 Komentářů

Palačinka má tradičně podobu velmi tenké placky. Konzumuje se plněná, nejčastěji nasladko s marmeládou, oblíbené jsou však také slané varianty. V USA se k [...]

Španělský poklad Paella

16.6.2017 // 0 Komentářů

Zdravá středomořská kuchyně plná zeleniny, olivového oleje a ryb. Španělské rizoto se takto vařilo pro zemědělce, nebo rybáře. Rýže byla levná a sezónní [...]

Co je to WOK?

10.3.2014 // 0 Komentářů

Wok je speciální druh pánve, která se vyznačuje svou hloubkou, šířkou a oblostí. Právě její tvar ji odlišuje od běžných pánví a umožňuje efektivně a [...]

Zlatá není nejlepší

30.9.2013 // 0 Komentářů

S tequilou se pojí spousta mýtů. Že je to pití z kaktusu. Že ji vynalezli indiáni. A že nejlepší je ta zlatá, jak se traduje v mnoha barech v Česku. Všechno to [...]

Tajemství pravého gyrosu

3.9.2013 // 0 Komentářů

Gyros v pita chlebu je velmi populární svačina a každý už ho pravděpodobně někdy jedl na cestách. Nejlépe chutná v pita chlebu s tzatziki a řeckým zelným [...]

Gyros nebo kebab?

20.6.2013 // 0 Komentářů

Obě tyto pochoutky mají jeden společný základ datující se k 9. století našeho letopočtu. V Bagdádu bylo tehdy velmi populární jídlo judhaba. Jeho obliba [...]
1 2 3