gril

Grilujeme zdravěji

6.9.2016 // 0 Komentářů

Grilování patří mezi velice oblíbené způsoby přípravy masa i zeleniny v blížících se letních měsících. I když grilování nepatří mezi zdravé úpravy [...]

Filipojakubská noc

6.4.2016 // 0 Komentářů

Jinak Valpuržina nebo Beltine je noc z 30. dubna na 1. května. Jde o starý, ale dodnes živý lidový zvyk. Lidé se scházejí u zapálených ohňů a slaví příchod [...]

Sezóna grilování začíná

5.4.2016 // 1 Komentář

Konečně můžeme začít grilovat. Grilování v současné době představuje jeden z nejpopulárnějších způsobů tepelné úpravy potravin. Na čem se dnes dá [...]

Nejlepší steak

25.2.2013 // 0 Komentářů

Plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu masa. To je steak. Upravují se grilováním a pečením. Připravují se rychle. Maso je vždy z nejlepší části [...]

Rakovina z grilování?

11.9.2012 // 0 Komentářů

Grilování masa a zeleniny je nejstarší úprava pokrmů. Od objevení ohně a zahřívání kamenů, jak ukazují dějiny. Při grilování však nastávají chemické [...]

Grilujeme rychleji než jíme

13.8.2012 // 0 Komentářů

Grilujeme doma, grilujeme na chalupě, grilujeme v restauraci. Grilujeme všude. Grilmánie nás pohltila. Mám být slušně vychovaný nebo si pochutnat? Vše je [...]

Na gril nepatří pouze maso

25.7.2012 // 0 Komentářů

Grilovací sezóna je v plném proudu a vy se můžete přesvědčit, že na oheň nepatří jen maso. Ugrilovat se dá téměř vše, ale opravdu gurmánský zážitek [...]

Grilování na lávě

31.5.2012 // 0 Komentářů

U plynových grilů dodávají teplo výkonné plynové hořáky připojené přes redukční ventil k láhvi propan-butanu o velikosti 7 nebo 10 kg. Výkon hořáků je [...]

Chřest nebo-li špargl

19.4.2012 // 0 Komentářů

Chřestová sezóna začíná zhruba v dubnu a končí v červnu. Chřest, nebo také špargl, se pěstuje na velkých lánech. Zeleň na nich však nečekejte. Jsou zakryty [...]
1 2