Smažená ryba nejen o Vánocích

Výbava vhodná pro snadnou přípravu ryb
- Nůžky na ryby
pro porcování ryb je vhodné použít speciální nůžky.
je praktickým pomocníkem pro odstranění rybích šupin.
ideálním způsobem jak pohodlně osmažit rybu je použít fritézu.
pokud není k dispozici fritéza, vystačíme si při smažení ryb s pánví, která však musí mít vhodný tvar a rozměr.
jsou vhodné pro pohodlné obracení rybího masa.
porcelánový nebo nerezový, většinou ve tvaru ryby pro stylové servírování pokrmů.
Tipy pro smažení ryb
- Pro smažení jsou vhodné ryby s menším množstvím ostrých kůstek (např.: okoun, pstruh, candát, úhoř a spousta mořských ryb).
- Před smažením větších ryb je vhodné kosti odstranit.
- Pokud je nutné před smažením ryby rozmrazit, učiníme tak ve studené vodě. Během rozmrazování v mikrovlnné troubě se maso rozpadne a jeho zpracování je pak výrazně složitější.
- Ryba musí být ponořena v dostatečném množství tuku (vhodné je sádlo nebo kvalitní olej). Před vložením ryby necháme tuk pořádně rozpálit, maso se pak dobře zatáhne.
- Před tepelnou úpravou maso nasolíme nebo zakapeme citronem.
- Tepelně opracované ryby neskladujeme na sobě a nepřikrýváme je.
- Chutný trojobal lze vytvořit pomocí vajíčka rozmíchaného s pivem.
Recept – smažený pstruh
Ingredience:
2 porce pstruha, sůl, pepř, šťáva z citronu, hladká mouka, rozšlehané vejce, nastrouhaný sýr 50g, strouhanka, olej na smažení
Pstruha nasolíme, napepříme a zakapeme citronovou šťávou. Rozšlehané vejce smícháme s nastrouhaným sýrem. Rybu obalíme v hladké mouce, vejci se sýrem a strouhance. Nakonec smažíme po obou stranách na oleji.
Přidejte komentář