Skvělé frappé s kávou i bez ní

Oblíbený nápoj pocházející z Řecka je dnes běžně k dostání po celém světě. Níže najdete pár receptů na přípravu frappé koktejlů s kávou i bez ní.

Řecká ledová káva – frappé

Ingredience:

1 – 3 lžičky instantní kávy, 2/3 hrnku studené vody, 2 – 3 lžičky cukru, 1/4 hrnku mléka, 2 – 3 kostky ledu na každou porci

Postup:

Mixujte kávu s cukrem, vodou a mlékem, dokud ze směsi nevznikne pěna. Nalijte do vysoké sklenice a přidejte zbytek vody, cukru a ledové kostky.

Varianty:
•    Skétos: bez cukru
•    Métrios: středně sladké (1 – 2 lžičky cukru)
•    Glykós: sladké (2 – 3 lžičky cukru)
•    Horis Gala: bez mléka

Jahodovo – jogurtové frappé

Velmi zdravý a chutný koktejl z jahod a jogurtu.

Ingredience:

2 1/2 hrnku manga nakrájeného na kostičky,
10 středně velkých jahod, 2 hrnky bílého jogurtu, 1 1/2 hrnku sodovky, 1/2 hrnku jablečného džusu, 2 lžíce cukru, máta

Postup:

Nakrájejte mango na kostičky (ideálním pomocníkem je elektrický krouhač zeleniny). Smíchejte v mixéru mango s jahodami a ostatními ingrediencemi, mixujte do hladka. Podávejte ve vychlazených vysokých sklenicích.

Frappé z lesních plodů

Ostružiny, maliny, borůvky a jahody zamíchané v jednom skvělém koktejlu. Lesní plody mají úžasné léčivé schopnosti a to především díky antioxidantům. Vynikající nápoj pro děti nebo start do nového dne.

Ingredience:

250 g jahod (oloupaných a nasekaných pomocí ostrého nože), 1/2 hrnku mražených borůvek, 6 kostek ledu

Postup:

Rozmixujte dohromady jahody, borůvky a kostky ledu. Podávejte ve sklenicích. Podle chuti je při přípravě možné použít různé lesní plody.

Pomerančovo – mrkvové frappé

Osvěžující nápoj založený na mrkvi a pomerančích. Látky obsažené v pomerančích mají protizánětlivé a protinádorové účinky. Zpestřete si svůj den chutným nápojem a udělejte tak zároveň také něco pro své zdraví.

Ingredience:

3 hrnky mrkvového džusu, 1 hrnek pomerančového džusu, malé množství citrónové šťávy, 2 lžičky medu, několik drcených kostek ledu (pomůže nám ruční mlýnek na led nebo elektrický mlýnek na led), 1 citron nakrájený na plátky, 6 listů máty

Postup:

V koktejlovém shakeru smíchejte mrkvový džus, pomerančový džus, citrónovou šťávu, rozdrcený led a med. Dobře protřepejte a podávejte chlazené ve sklenicích. Můžete dozdobit lístkem máty a plátkem citrónu.

Zdroj internet

mm
O Eva Povová (115 Články)
Její hobby jsou ruční práce, ráda čte a dívá se na detektivky. eva.loket@seznam.cz

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*