Šetříme místo na stole.

Slovo „etažér“ pochází z francouzského slova etage – poschodí. Do našeho povědomí se pomalu ale jistě tento způsob prezentace cukroví nebo jednohubek také dostává.

Servírování dobrot na tácku, ovále, podnosu nebo misce zažité od našich rodičů nebo prarodičů se stává minulostí. Chceme upoutat naše hosty nejen chutí našich pokrmů, ale i zajímavým, netradičním designem servírovaného výrobku.

Využití etažérů

Etažér najde uplatnění jak v restauracích, hotelích, cateringových firmách, ale i v domácnosti.

  • Ve společnosti jsou určeny ke stylovému podávání pokrmů na banketech, večírkách, rautech.
  • Šetří místo, pokrmy jsou upravené a přehledné.
  • Nabízí se na nich různé chuťovky, zákusky, dorty nebo jiné slané pochutiny.
  • Etažéry najdou své uplatnění pro ovoce, kde můžeme na malém prostoru nabídnout různé druhy.
  • Velmi efektivní jsou poschoďové stojany tvořené zrcadly, které se pokládají na různě vysoké podstavce.
  • Ideální je servírování na ochutnávacích party lžicích, nebo využití petit misek z různých materiálů – fingerfood.
  • V nabídce je i jednorázové nádobí pro moderní a elegantní způsob servírování.

V našich domácnostech se etažéry začaly používat na vánoční cukroví. Naše dobrůtky vypadají ještě lákavější a můžeme se pochlubit se všemi druhy najednou. A nakonec je etažér i skvělým doplňkem. Záleží jen na nás, jaký tvar a z jakého materiálu si ho vybereme. Skvělé jednohubky můžeme vylepšit tradičními i netradičními napichovátky.

Materiály a stabilita

Etažéry se vyrábí z porcelánu, keramiky, skla, dřeva, ale i z jiných materiálů. Důležitá při výběru je jejich stabilita a pevnost. Musí vydržet zátěž v podobě materiálu, pro který mají být použity, ale také přenášení z místa na místo, nebo opakované použití.

Etažéry jsou nejméně dvouposchoďové a mohou se na nich servírovat i pokrmy již přímo na talířích, které může host přímo odebrat ze stojanu.

mm
O Eva Povová (116 Články)
Její hobby jsou ruční práce, ráda čte a dívá se na detektivky. eva.loket@seznam.cz

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*