Professional na přípravu dobrot

Krémové dortíky, jemné pyré či vynikající smetanové polévky. Každému se při pohledu na takové dobroty může zdát, že příprava byla velice složitá. Zdání však může klamat. Vyzradíme Vám tajemství, které si určitě nebudete chtít nechat jen pro sebe.

Láhve Liss jsou vhodné jak do profesionálních kuchyní, tak i do domácnosti, protože v obou případech ušetří Váš drahocenný čas na přípravu dobrot.

Našlehávací a šlehačková láhev Liss Professional – špičková šlehačková láhev, která má plně evropský původ a splňuje všechny předpisy EU na ni kladené. Se šlehačkovou a našlehávací lahví Liss Professional si můžete snadno a rychle připravit nadýchané pěny, chuťovky, teplé a studené omáčky, vyšlehané krémové polévky, šlehačky či vynikající krémové dezerty.

Užitečné rady:

  • Před naplněním je vhodné sifon pro výrobu šlehačky dobře zchladit studenou vodou, anebo v lednici.
  • Používejte pouze tekuté základní suroviny. Když základní suroviny obsahují jádra, vlákna, anebo jiné pevné složky.Vypouštěcí ventil se může ucpat, anebo může zabránit adekvátnímu fungování sifonu pro výrobu šlehačky LISS Professional.
  • Ke slazení používejte vždy cukřenku s moučkovým cukrem anebo tekuté sladidlo. Krystalový cukr anebo sůl rozpusťte ve vodě anebo v mléce předtím, než je přidáte k ingrediencím. Používejte pouze jemně drtítkem rozdrcené anebo tekuté koření.
  • Neprotřepávejte před každým použitím. Metlou dobře promíchejte složky pěny, jako jsou například krémové prášky a tekutiny.
  • Vypuštění pěny má být prováděno tak, že přístroj je ve svislé poloze směrem dolů (vypouštěcí tryska má být směrem dolů), jinak se z láhve uvolní plyn a pěna zůstane uvnitř přístroje.
  • V zájmu dosažení celkové hodnoty požitku servírujte pěnu okamžitě po vypuštění.
  • Pokud přístroj delší dobu nepoužíváte, uchovávejte ho v rozmontovaném stavu.
  • V případě, že obsah příliš protřepete, pěna bude nadmíru tuhá, a proto protřepávejte pouze 4-5 krát.

Na co je třeba dát pozor!

  • Přístroj i bombičky jsou tlakové nádoby, proto vyžadují pečlivé zacházení.
  • Vždy používejte pouze originál bombičky Liss, které jsou jednorázové, nejdou plnit.
  • Do přístroje nelijte větší množství ingrediencí, než je objem láhve.
  • Sifony Liss Professional lze používat k přípravě pěn z tekutin, šlehačky, krémů, ovocných pěn, omáček atd..
  • Všechny součástky značky Liss lze smontovat, proto je třeba se vyhnout pohybům s vyvíjením síly.
  • Hlavici ze sifonu pro výrobu šehačky odšroubujte pouze tehdy, když je láhev úplně odtlakována.  Držte ručičku stisknutou, až pokud neustane syčivý zvuk.

Náhradní díly jsou samozřejmostí

K šlehačkové láhvi Liss Professional lze samozřejmě zakoupit kterékoliv náhradní díly.

2 komentáře u Professional na přípravu dobrot

  1. Nevím co dělám špatně, lahev vychlazená, šlehačka také, protřepané snad 30x, aby držela tvar a před dalším použitím za pár hodin opět tekutá a nutno protřepat, v případě den či dva v lednici už neztuhne ani po 50 protřepáních. Za ty peníze jsem hodně naštvaná :/
    Nedávám tedy ztužovač šlehačky, předpokládala jsem, že není potřeba….Cokoliv jiného se bojím dělat, abych nevyhodila
    Jo a bombička jedna na půl litru, dle návodu

    • Dobrý den. Děkujeme za Váš příspěvek. Je nám líto, že zakoupený výrobek nesplnil Vaše očekávání. Pokud jste si výrobek zakoupila u nás a neplní funkce, pro který je určen, prosím, zašlete výrobek k reklamaci na adresu: Gastronom International, s.r.o., Chebská 2096, 35601 Sokolov. Děkujeme. Redakce Gastrotip.cz

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*