Potraviny v kontejneru

Vezměte jim kyslík vakuováním
Pokud snížíme nebo odebereme skladovaným potravinám kyslík, nemohou potraviny oxidovat a plísně nebo bakterie nemají příznivé podmínky pro svůj růst. Výjimkou je tzv. klobásový jed (odkaz wikipedie – Botulotoxin).
Zejména čerstvé potraviny jsou vhodné pro vakuování. Potraviny si uchovávají své aroma, svou chuť, stejný zůstává i obsah vitaminů a minerálů.
Lednička nebo mraznička kvalitu skladování ještě zvýší a takto dosáhneme velmi dobrého výsledku.
Vakuovací balička
Je jich celá řada. Princip je však vždy stejný. Ze speciálního vakuovacího sáčku nebo vakuovací dózy je odsáván vzduch.
Postup je následující:
• odstřihneme potřebnou délku vakuovací fólie
• ve stroji svaříme jeden konec
• vložíme potravinu
• do stroje vložíme otevřený konec fólie
• zabudované čerpadlo odsává vzduch a po skončení konec sáčku zavaří
Naše tipy!
Palačinky, tortily nebo hamburgery – nastříhejte papír na pečení a jednotlivé vrstvy proložte.
Marinování masa – do misky si připravte marinovací směs, maso obvyklým způsobem zpracujte s marinádou a vakuově zabalte. Marinovací směs rychleji a dokonaleji prostoupí masem.
Maso a ryby – zabalte do savého papíru a takto vložte do vakuovacího sáčku. Vystupující šťáva se nasaje do papíru.
Potřebujete poradit s vakuovou baličkou?
Zavolejte našemu specialistovi na číslo +420 355 327 610 nebo napište mail na technika@hofmann.cz
Přidejte komentář