Podávejte sladké drogy

Sladké produkuje hormon štěstí serotonin. Vyvolává pocit štěstí, rozkoš a zlepšuje náladu. Podívejme se, co je potřeba, abyste také vy mohli být úspěšným drogovým dealerem.

Tajná směs

Myslím, že každý má po babičce recept – tajnou směs surovin, kterou používáte, aby vás všichni chválili. Pokud jste nic nezdědili, podívejte se třeba na stránky Vitana food, kde určitě něco najdete a ještě si ušetříte práci.

Udělejte inventuru

Dříve než začnete, podívejte se jakou výbavu už máte a co potřebujte případně dokoupit

  • nerezová mísa s protiskluzovým dnem – aby na stole pořádně stála
  • kuchyňská váha – pro rychlé vážení s možností sundávat horní misku
  • sada pro cukráře – která obsahuje všechno důležité – nerezový šlehač, cukrářský sáček, stěrku, silikonovou pečící podložku, štětec a odměrku
  • gumová stěrka na těsto – aby v míse nic nezůstalo
  • dortová forma – existuje celá řada tvarů a materiálů. Silikonová, ve které se těsto nelepí nebo klasická ocelová.
  • cukrářský nůž – s dostatečně dlouhým ostřím
  • paletka – na roztírání krémů
  • láhev na krémy a šlehačku – ve které chlazené pokrmy vydrží až dva týdny
  • dortový stojan – využijete je hned dvakrát. Jednou při zdobení – postavíte na něj korpus a pohodlně pracujete. Podruhé při vlastní prezentaci hotového dortu
  • kuchyňský robot – který všechno hnětení a šlehání ulehčí, s velkou nádobou 5,5 litru

Pečeme na 55 centimetrech

Aby se dílo podařilo je nutné dort zpravidla upéct. Nejlepší výsledky pečení jsou v konvektomatu, ve kterém můžeme teplotu nastavit podle potřeby a kde jsou výsledky pečení stejně dobré nahoře, dole, vpředu nebo vzadu.

Většinou je v kuchyních a cukrárnách málo místa. Italský specialista na konvektomaty, výrobce Lainox, pro tyto případy vyrobil konvektomat, který do šířky zabere pouze 55 cm.

Pokud konvektomat nevyužijete i pro vaření, jistě vám také postačí horkovzdušná trouba Bartscher.

Potřebujete poradit s výběrem zařízení?
Zavolejte našemu specialistovi na číslo
+420 355 327 667 nebo napište mail na domabyl@gastronom.eu

 

Připravil: Petr Gočál

Jste jiného názoru, máte jiné nebo stejné zkušenosti? Pojďte diskutovat na Facebook

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*