Nejlepší pyré ze šlehačkové láhve

Pyré je kulinářský výraz pro jemně zpracovanou hmotu, která vznikla jako výsledek šlehání, drcení, mixování, rozmělnění, pasírování, kvrdlání nebo šťouchání.

Pyré je pokaždé jiné. Jde o to, získat co nejvíce chuti už v základu.

V exkluzivní pokrm se může proměnit jednoduché pyré v rukou zručného profesionála, ale i začínajícího kuchaře, který vlastní mocný nástroj - našlehávací a šlehačkovou láhev Liss Profesional.

Špičková šlehačková láhev, která má plně evropský původ a splňuje všechny předpisy EU na ni kladené.

Je vhodná pro všechny vzdušné a lehké, teplé nebo studené, sladké nebo slané pěny. Chlazené suroviny zůstávají v láhvi až dva týdny čerstvé.

Masivní hlavice se speciální povrchovou úpravou pro náročné gastronomické provozy. Jedna téměř nezničitelná vypouštěcí špička – snadno čistitelná. Možno dávat do myčky nádobí. Splňuje požadavky HACCP.

Pro plnění 0,5 l použijte 1 bombičku, pro 1 l použijte
2 bombičky.

Dobré rady a tipy

• Před naplněním je vhodné sifon pro výrobu pyré dobře zchladit studenou vodou, anebo v lednici.
• Ke slazení používejte vždy cukřenku s moučkovým cukrem anebo tekuté sladidlo. Krystalový cukr anebo sůl rozpusťte ve vodě anebo v mléce předtím, než je přidáte k ingrediencím.
• Neprotřepávejte před každým použitím. Metlou dobře promíchejte složky pěny, jako jsou například krémové prášky a tekutiny.
• V zájmu dosažení celkové hodnoty požitku servírujte pěnu okamžitě po vypuštění.
• V případě, že obsah příliš protřepete, pěna bude nadmíru tuhá, a proto protřepávejte pouze 4-5 krát.

 

 

Připravila:  Lucie Studená

Jste jiného názoru, máte jiné nebo stejné zkušenosti? Pojďte diskutovat na Facebook

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*