Nedostatek zaměstnanců v oboru

Nedostatek zaměstnanců v oboru?

I v době nezaměstnanosti zůstává stále vysoký počet firem, kteří dnes hledají nedostatkové profese číšníků a kuchařů a říkají si, kde, proboha, ti všichni zaměstnanci a noví absolventi škol jsou.

Důvody ?

  • Široká nabídka profesní seberealizace na trhu mimo obor
  • Nedostatek zkušeností uchazečů ze škol
  • Přístup mladých lidí k práci
  • Finanční ohodnocení
  • Sociální a ekonomická nestabilita jednotlivce
  • Možnost práce v cizině a získání zahraničních zkušeností a znalostí cizího jazyka
  • Nechuť vrátit se po zahraničních stážích zpět
  • Fyzicky a psychicky namáhavá práce
  • Profesní růst a možnost dalšího vzdělávání
  • Práce o víkendech a svátcích
  • Odklon od původní profese v oboru

Jak situaci řešit?

Tak, jako v životě a ve všem. Nejlepší pomocnou ruku najdeme na konci vlastního ramene. Musíme začít u sebe.

  • Pracovat se zaměstnanci, věnovat se jim
  • Nechat je profesně růst a dát jim dostatečnou podporu
  • Stabilizovat vlastní personál a zmírnit fluktuaci
  • Vychovávat si vlastní dorost
  • Spolupráce škol a zaměstnavatelů
  • Dodržovat všechna pravidla, hygienická, etická, ekonomická i zákoník práce
  • Stát se zajímavým a prestižním zaměstnavatelem ve svém okolí, regionu
  • Získat nové zaměstnance nabídkou řady výhod

Je nutné také využívat profesní sdružení a spolky k tomu, aby nám k tomu vytvářeli legislativní podporu a metodickou pomoc, protože to je jejich hlavní poslání, nikoliv jen reprezentace oboru.

Obor gastronomie je součástí terciární sféry, která se nejvíce rozvíjí a má před sebou zajímavou budoucnost. Jen zvýšením prestiže oboru mezi veřejností zabráníme, aby obor opouštěli zkušení zaměstnanci a dosáhneme zvýšení zájmu dorostu v oboru pracovat.

Připravil: PhDr.Jiří Vronský
majitel poradenské kanceláře

Jste jiného názoru, máte jiné nebo stejné zkušenosti? Pojďte diskutovat na Facebook

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*