Muffiny – perfektní svačinka už po staletí

Muffiny existují v mnoha podobách a chutích, kterých se dosahuje speciálními přísadami. Malé dortíky, které mohou být různých tvarů, velikostí a chutí.

Muffiny se na našich stolech zabydlely teprve nedávno, ovšem první zmínky o nich pocházejí už z 11. století. Jedním z prvních druhů muffinů byl takzvaný Anglický muffin, který se peče v plochých, kulatých formách. Novinkou jsou pečící formy silikonové, které jsou odolné od – 50 do +250 °C. Formu lze dát do trouby přímo z lednice.

Muffiny se staly součástí našich jídelníčků a jejich obliba roste.

  • Muffiny nebývají příliš sladké a nemívají polevu
  • Pokud jsou servírovány s polevou, není výjimkou citronová, malinová, mrkvová, či borůvková a další.
  • Pečou se ve speciálních formách s nepřilnavým povrchem, silikonových formách nebo papírových košíčcích ve více velikostech
  • Původně byla tato pochoutka určena vždy jedna pro jednu osobu na posezení.
  • Vhodné nejen na svačinky a snídaně, ale také na párty, či pro pohoštění návštěv
  • Nenáročné na přípravu

muffiny tmave
Brick přináší delikátní muffiny ve velkém 300 g balení. Toto balení obsahuje čtyři kusy muffinů, které představují vydatnou svačinu. Nespokojte se s málem – ochutnejte kvalitní a lahodné sladké pečivo od tradiční značky Brick. Hodí nejen ke snídani, či svačině, ale také jako ideální pohoštění pro návštěvy.

Druhy muffinů

  • Připravit je můžete na sladko, na slano a s jakoukoliv příchutí
  • Setkat se můžeme s muffinem světlým, tmavým (kakao) i barevným (potravinářská barviva)
  • muffiny mohou mít různou polevu, běžná je citronová, čokoládová, malinová, aj.
  • Mohou být zdobeny marcipánem, lentilkami, šlehačkou s ovocem nebo jen posypaná moučkovým cukrem atd.
  • Do těsta se přidává čokoláda, rozinky, mrkev, mandle nebo různé druhy ovoce.
  • Vedle sladké varianty jsou k dostání i slané varianty se špenátem, s uzeným sýrem, škvarky, cibulí atd.
  • Muffiny vyrobené z kukuřičné mouky mají tvar kukuřičného chleba, ovšem jsou sladké. Potkáte se s nimi především v USA.
  • Základem košonek je celozrnná mouka, ovesné otruby, med a další suroviny, ovšem jsou považovány rovněž za druh muffinů.

 

 

mm
O Eva Povová (69 Články)
Její hobby jsou ruční práce, ráda čte a dívá se na detektivky. eva.loket@seznam.cz

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*