Marmeláda (pomazánka) z červené řepy

Červená řepa má v kuchyni široké využití. Je vhodná do salátů, pomazánek, polévek, jako příloha k masu, můžete ji zpracovat i do buchet a nápojů. Nejlepší je syrová, ale i při rychlém teplelném zpracování si řepa ponechává velké množství vitamínů a minerálů.

Víte, že…

  • odšťavněním získáte doslova elixír života
  • se zpracovávají i mladé čerstvé výhonky např. ve smoothie
  • mezi nejznámější využití řepy patří polévka boršč
  • je skvělá pro hubnutí
  • dokáže nám pomoci až u 12 nemocí
  • červenou řepu můžete lisovat, krájet, strouhat, vařit, péct v troubě
  • sklízí se a uchovává i přes zimu – babka za dědka, vnučka za babku, psík za vnučku, kočka za psíka, myš za kočku a „rup“ bude venku

Náš šéfkuchař Hermann Salzer, školitel nových velkokuchyňských technologií a specialista na HACCP ve společnosti Hofmann Bohemia, partner gastronomie pro Vás připravil originální pomazánku „Hermannku“.

Pomazánka Hermannka z červené řepy

Na 1 kg marmelády potřebujete:

  • 600 g červené řepy (Sous Vide Bonduelle)
  • 300 g hruškovo-jablečná povidla (Vitana)
  • 20 g Staročeská posypka (Vitana), nebo skořici, badyán a cukr
  • 200 ml 100% pomerančové šťávy
  • bramborový škob Solamyl
  • vanilkový cukr
  1. Do kastrolu vložíme červenou řepu, přidáme pomerančovou šťávu a přivedeme do varu.
  2. Ponorným mixerem rozmixujeme.
  3. Přidáme povidla, koření, vanilkový cukr a za občasného míchání necháme vařit, aby se jednotlivé suroviny spojili a odpařila se nadbytečná tekutina.
  4. Podle potřeby můžete přidat rozmíchaný solamyl ve studené vodě k docílení požadované konzistence.

Solamyl se přidává v případě použití marmelády (pomazánky) po uvaření za teplá.  Pro použití marmelády (pomazánky) za studena se používá želatina.

Věříme, že si ji zamilujete, tak jako my. Přejeme dobrou chuť.

 

 

 

 

mm
O Eva Povová (69 Články)
Její hobby jsou ruční práce, ráda čte a dívá se na detektivky. eva.loket@seznam.cz

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*