Konec tupým otvírákům

Také už Vás nebaví zdlouhavé otevírání konzerv tupými otvíráky, u kterých se stejně jen trápíte a nakonec máte konzervu stále zavřenou a nervy v kýbli?

Trocha historie

První plechové konzervy byly vynalezeny již v roce 1810. Jednalo se o masivní kontejnery, které se otevíraly pouze noži nebo kameny. Až když se začaly konzervy vyrábět z tenčího plechu, byly vyvinuty i plechovkové otvíráky.

Otvírání konzervy se děje nejčastěji mechanicky buďto řezáním nebo střihem.

Některé menší konzervy se otvírají také rolováním plechu pomocí speciálního klíčku, v tomto případě se plech mechanicky navíjí na hřídelku klíčku a jeho oddělování probíhá tahem. Na otevírání menších plechovek doporučujeme malý otvírák na konzervy.

Jak si ale poradíme s velkou konzervou? Máme pro Vás řešení:

Stolní otvírák na konzervy
Otvírák na konzervy z nerezové potravinářské oceli. Pomocí šroubů ho můžete připevnit ke stolu. Vhodný pro konzervy až do výšky 40 cm. Celková výška otvíráku je 51,5 cm. K otvíráku lze objednat náhradní nůž a náhradní kolečko.

Použití je velmi snadné:

1. Ke stolní desce přišroubujeme spodní nástavec na stolní otvírák. Kličku stolního otvíráku zvedneme do vzpřímené polohy a otvírák zasuneme do otvoru na spodním nástavci.

2. Otvírák zvedneme, přiložíme konzervu a silou zarazíme nůž otvíráku do konzervy.

3. Když je nůž řádně zaražený ve víku konzervy, kličku otvíráku vrátíme zpátky do horizontální polohy. Levou rukou přidržujeme konzervu a pravou rukou točíme kličkou směrem doprava, dokud víčko neodpadne.       

4. Když máme plechovku otevřenou, vrátíme kličku do vzpřímené polohy, zvedneme otvírák z konzervy a vyjmeme otevřenou konzervu.

 

Připravila: Lucie Studená

Jste jiného názoru, máte jiné nebo stejné zkušenosti? Pojďte diskutovat na Facebook

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*