Jak se snídá ve světě?

Snídaně je nepostradatelná součást dne a vědí to všude na světě. Složení typické snídaně se sice v každé zemi trochu liší, nicméně jedna věc zůstává: snaha užít si snídani jako pohodový start do nového dne a získat z ní potřebnou energii pro naše tělo.


Češi za posledních 15 let přijali do svého snídaňového jídelníčku řadu zahraničních zvyklostí. K těm jednoznačně pozitivním patří především ranní konzumace jogurtů, cereálií a ovoce. I když namazaný chléb nebo bílé pečivo jsou stále českou snídaňovou klasikou.

Co po ránu na hotelové snídaně? Inspirujte se zahraničím.

Pokuste se sestavit BUFETOVÝ SYSTÉM tak, abyste uspokojili co největší množství Vašich zákazníků.

Klasická německá snídaně

se skládá z čerstvého pečiva, marmelády, různých druhů salámů a šunky, vařeného vejce a čerstvé kávy. Němci často konzumují müsli s jogurtem.

Anglická snídaně

Není třeba ji zdlouhavě popisovat. Skládá se z vajec, slaniny a klobásy. Aby byl chod kompletní, doplňuje se ještě rajčaty a několika dalšími dobrotami jakou jsou fazole, houby a jelito. Mezi nápoji převládá horký čaj nebo káva. Angličané si dávají i ryby (obzvláště uzené) s chlebem, máslem a míchanými vejci. Obvyklou součástí snídaně je i grapefruit. Tradičně k ní patří i tzv. „black puding“.

Řekové

začínají den šálkem silné černé kávy se sladkým koláčem, spoustou ovoce a jogurtem.

Italská snídaně

se liší region od regionu. Snídaně se většinou skládá z caffè lattè nebo cappuccina s croissantem, ať už obyčejným, nebo plněným čokoládou.

Španělské „desayuno“

tvoří čaj nebo káva, toastový chléb namazaný máslem a sladké pečivo.

Švédové nejčastěji

snídají jogurty či zakysané mléko s cornflakes nebo müsli a tmavý chléb se sýrem a zeleninou.

Zvláštností tradiční ukrajinské snídaně

je, že se nijak neliší od ukrajinského oběda či večeře – ráno se běžně konzumují řízky či jiné vařené jídlo.

Francouzská snídaně

Francouzi většinou snídají bílou bagetu s máslem a džemem, džus, čaj nebo kávu nebo horkou čokoládu

Skandinávská snídaně

Bývá také hodně vydatná. Ryba, sýr, vejce, slanina, obilniny, teplé pečivo, brambory a ovoce si můžete dopřát v nejrůznějších kombinacích spolu s kávou, džusy nebo čajem. Obilniny se nejčastěji zalévají kyselým mlékem.

Ruská snídaně

V Rusku Vám k snídani naservírují horkou ovesnou kaši, vejce naměkko, sýr, maso nebo klobásu, žitné chleby s máslem a kávu nebo čaj. Často se podává i kasha, to je pohanková kaše.

Asijské snídaně

V mnoha případech se nijak zvlášť neliší od dalších jídel, které se připravují během dne. V Asii vám k snídani donesou polévku nebo smaženou rýži.

Snídaně na Blízkém východě

Zde je nejčastější ranní menu arabský chléb pita. Ale můžete si dát i vařená vejce, olivy, sýr a fazole.

Severní Amerika

Na severu amerického kontinentu dostanete k snídani nejčastěji lívance a míchaná vejce s ovocnou oblohou. Zdejší tradiční snídaně jsou odvozeny od snídaně anglické. Jako nápoj bývá často pomerančový džus, káva, čaj, mléko nebo ovocné šťávy.

Latinská Amerika

Je proslulá svou tortillou či pšeničným chlebem. Posnídat můžete topinku s kouskem šunky a sýra „tostados”. Často se objevují i sladké nebo slané koláčky.

*)zdroj internet

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*