I káva může osvěžit

Ledová káva se postupně stala jedním z nejoblíbenějších letních nápojů, který skvěle chutná a zároveň povzbudí i osvěží. Ledová káva se pije po celém světě a v každé zemi má svá specifika.

Ideální v horkých dnech

Že je káva osvěžující Vás v létě přesvědčí např. frappé, které se tolik osvědčilo v horkém Řecku. Nemusíte přitom jezdit ani na Peloponéský poloostrov, abyste vychutnali pravé frappé, tak jak ho umí Řekové. Ti se jeho receptem pyšní od roku 1957.

Příprava je jednoduchá

Do vysoké sklenice nalijeme vodu (40 – 100 ml), přidáme jednu lžíci cukru, 2 lžíce kávy, několik kostek ledu a poté zamícháme. Práci nám usnadní frappovač, barový mixér, případně postačí také šejkr. Vznikne tak hustá pěna, kterou stačí dolít mlékem či vodou podle chuti.  Někdo také přidává sladkou smetanu nebo jiná dochucovadla.

Koktejly s kávou i alkoholem

Alkoholické koktejly, ve kterých hraje hlavní roli káva, jsou poněkud náročné na použité ingredience. Rozhodně si ale zajistí pozornost Vašich zákazníků.

Tradiční White Russian je v kombinaci s kávou prostě dokonalý. K jeho přípravě potřebujete 60 ml vodky, 30 ml Kahuly, 30 ml smetany, 15 ml vychlazeného espressa a pár ledových kostek. Na dno průhledné sklenice vysypte pár kostek ledu, přes které přelijete vychlazené espresso. Zbylé ingredience promíchejte v shakeru nebo mixéru a pomalu přelijte přes ledové kostky tak, aby se vrstvy nepromíchaly. Dozdobit můžete krátkým brčkem.

Black Forest je zajímavý koktejl, který skvěle vypadá, pokud se nalije do sklenice na šampaňské. 60 ml vychlazeného espressa, 10 ml višňového likéru Maraschino a 10 ml bylinného likéru Dom Benedictine promíchejte společně s ledovými kostkami v shakeru a přes sítko přelijte do vychlazených sklenic.

Zdroj: * internet

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*