Panino s panini

Panino je obyčejný italský název pro sendvič. Avšak sendvič svůdně jednoduchý, teplý, chuťově výrazný. Tradičně jej lze nalézt v kavárnách a barech po celé Itálii. Jeho popularita však již dávno překročila její hranice a zasáhla celý svět.

Kompaktní gril je základ

Klíčem k dobrému panino jsou kvalitní ingredience, naprosto čerstvé pečivo a panini gril. Základem bývá například italský bílý chléb ciabatta nebo rosetta, focaccia nebo bageta, podélně rozkrojená a naplněná zeleninou, sýrem nebo masem podle momentální chuti. Kdo má tedy chuť na pravé panino, nechť si zaskočí do Itálie. Výborné italské panino si můžete připravit i doma nebo ve vaší restauraci.

Panino standard

  • pršut nebo kvalitní šunka, mozzarella, rajče
  • ricotta, grilovaná nebo orestovaná paprika
  • mozzarella, rajče, bazalka, balzamikový ocet, sušené oregáno
  • šunka, nakládané houby, sýr

Panino classic

  • mozzarella, cheddar, černé olivy, zelená paprika, restovaná červená paprika
  • restované houby, sušená rajčata, mozzarella, čerstvá bazalka, pesto
  • uzený losos, mascarpone, rajče
  • tuňák naložený v olivovém oleji, olivy, ančovičky

Panino exklusive

  • sýry provolone, fontina, sušená rajčata, nakládaná artyčoková srdíčka, červená cibule, bazalka
  • restovaná kuřecí prsa, salsa verde
  • čerstvý špenát, restovaná nebo grilovaná paprika a cuketa, artyčoková srdíčka, rajče
  • grilované artyčoky, ricotta, kapary, červená cibule a trochu citronové šťávy

Několik tipů závěrem

  1. Cílem není naplnit sendvič velkým množstvím ingrediencí, ale soustředit se na vyváženost mezi jednotlivými chutěmi a strukturou surovin.
  2. Pokud budete používat maso (salám, slaninu, restované maso, rostbíf apod.), volte jiný druh pečiva, než je focaccia. To proto, že slaná složka masa se vhodně nezkombinuje s bylinkami z pečiva.
  3. Pokuste se vyvážit chuť sýra a ostatních přísad, například chuťově výrazný pršut se bude dobře snášet s jemnějším sýrem jako je provolone.
  4. Originální italské panini zapékají v panini grilu. Účelem je spojit a zvýraznit jednotlivé chutě působením tlaku a tepla. Pokud se chcete těmto sendvičům ještě více přiblížit, dejte náplň do rozříznutého, avšak ještě nerozpečeného pečiva, a při zabalování do alobalu se snažte celý obsah poněkud stlačovat. Zajistěte pevným zatočením konců alobalu a rozpečte

Zdroj internet

 

mm
O Eva Povová (121 Články)
Její hobby jsou ruční práce, ráda čte a dívá se na detektivky. eva.loket@seznam.cz

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*