Dejte hostům to, co chtějí!

Každý z nás začíná den snídaní. Není tomu jinak ani u hotelových hostů. Existuje několik forem podávání snídaní. Formu podávání pro kterou se rozhodneme, musíme nejprve dobře prostudovat a zhodnotit její klady a zápory pro náš provoz.

Formy podávání hotelových snídaní

  • forma table d’hôt
  • forma à la carte
  • forma samoobslužného bufetového systému
  • příprava snídaní v jídelně
  • Room service – snídaně přímo na pokoji
  • snídaně „to go“

My se dnes zaměříme na formu samoobslužného bufetového systému, která patří v poslední době pod nejrozšířenější způsob nabídky snídaní. Zejména pak v hotelích, penziónech i jiných ubytovacích zařízeních.

Bufetový systém

Snídaňový bufet je ekonomický a ve většině případech i profitabilní. Pouze za předpokladu ideálního počtu podávaných porcí – čím větší počet snídaní, tím bohatší a ekonomičtější bufet může být.  Při počtu nižším než 40 snídaní je bufet většinou ztrátový.

Výjimkou jsou malé penzióny a hotely,  kde je bufet v takových případech omezen pouze na malý počet druhů nápojů a jídel. Takový bufet připraví sám vedoucí, pracovník recepce nebo noční vrátný.

Jak připravit ten správný bufetový stůl, jak potraviny prezentovat?

Máme pro Vás řešení: Bufetový systém – exkluzivní a individuální

Buffet system je modulová stavebnice s mnoha variacemi a osazením pro snídaně, rauty nebo večeře. Velmi praktické také pro catering a party servis. Základní rozměr GN 1/1 s různými nástavbami i pro již hotové podnosy s potravinami, které můžete překládat přímo z přepravního termoboxu do jednotlivých modulů. Jednotný vzhled celého systému a jeho variabilita přispívají k úspěchu vašeho samoobslužného bufetového systému.

Vhodný výběr jídel pro snídaňový bufet

Bufety jsou zpravidla rozděleny podle druhů  na:

  • studený bufet – použijeme bufetový modul ICE, který je určený na prezentaci salátů, sýrů, salámů a uzenin. Skládá se ze základního rámu, chladící vložky GN 1/1 – 12 °C, izolační podložky a nerezového podnosu GN 1/1.
  • teplý bufet – k prezentaci teplých pokrmů používáme chafing dish, který nám udržuje pokrm stále teplý. Využíváme chafing elektrický, který je nutné mít připojený k elektrickému zdroji napájení nebo chafing na hořlavou pastu. (Doporučujeme hořlavý gel, který hoří až 3,5 hodiny). Z řady buffet-system můžeme také použít polévkový modul, který nám tvoří polévkovou stanici.
  • stůl s pečivem – využijeme modul, který obsahuje krájecí prkno z odolného bílého akrylu. Součástí je černý podstavec s vyjímatelným šuplíkem na drobky. Šuplík lze snadno vyjmout pro vysypání drobků. Na prezentaci pečiva, lze využít košíky na pečivo, etažéry atd.
  • müsli bar – musíme myslet i na zdravé stravování do kterého jistě patří müsli nebo jogurty. Pro prezentaci müsli a cereálií použijeme bufetový modul 5, do kterého pasuje dóza na müsli. Na jogurty využijeme modul 6 nebo bufetový modul 4 v kombinaci s chladící vložkou, která nám udrží jogurty v požadované teplotě.
  • nápojový bufet – v žádném případě nesmí chybět káva, kterou lze prezentovat klasicky pomocí izolované konvice. K vynikajícímu výsledku nám pomůže kávová stanice. Nesmíme zapomenout na čaj, vodu džus či mléko. K tomu nám poslouží zásobníky na nápoje.(Kompletní nabídku naleznete na: www.buffet-system.cz)

Kombinací je nespočet. Bufetový systém je velice variabilní a díky tomu, si lze sestavit bufetový systém dle vlastní fantazie.

Zásadou  každého bufetu je, aby byl pro hosty atraktivní od začátku až do konce. Po dobu podávání snídaní musí vypadat plný a téměř nedotčený a každý host zde najde svůj oblíbený nápoj nebo jídlo.

mm
O Lucie Studená (37 Články)
Ráda chodí na procházky, plave a vyrábí dárky z keramiky. lstudena@email.cz

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*