Čínské nudle, festivalová pochoutka

Poslední týdny prázdnin jsou nabité hudebními festivaly. Na těchto akcích nalezneme mnoho stánků s různým občerstvením. Nabízejí se různé nezdravé dobroty, od langošů, klobás, halušek až po vařenou kukuřici nebo sladké palačinky. My se dnes zaměříme na čínské nudle, které jsou na festivalech stále více oblíbenější.

Čínské nudle

Čínské nudle se ve většině případů připravují ve výrobnách a na obřích litinových pánvích, které známe z festivalových stánků, se již jen přihřívají a postupně se přidávají ingredience.

Pod litinové pánve se používají plynové stoličky, které nám rovnoměrně pokrm ohřívají. Jejich výhoda je, že nepotřebujeme elektrické připojení.

Jak na přípravu čínských nudlí?

Zeleninu omyjeme, cibuli a česnek oloupeme, mrkev oškrábeme. Papriky zbavené jádřinců nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky, mrkev na půlměsíčky, pórek na kolečka, česnek na plátky.

Zeleninu zprudka smažíme v pánvi na oleji, dokud nezměkne. Musí ale zůstat polosyrová, křupavá.

Maso nakrájíme na malé kousky a ty promícháme se škrobovou moučkou. Na pánvi maso zprudka osmažíme na rozehřátém oleji, ochutíme kořením na čínu a sójovou omáčkou. Usmažené maso pak promícháme se smaženou zeleninou.

Čínské nudle povaříme ve vroucí osolené vodě 2 minuty, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané nudle zprudka smažíme 2 – 3 minuty v hluboké pánvi na rozpáleném oleji. Během smažení je promícháváme. Smažíme vždy 1 – 2 porce nudlí. Ve větším množství by se na pánvi slepovaly.

Usmažené čínské nudle promícháme s masovou směsí a podáváme. Můžeme připepřit nebo přisolit.

 

Připravila: Lucie Studená
Jste jiného názoru, máte jiné nebo stejné zkušenosti? Pojďte diskutovat na Facebook

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*