Brunch je snídaňooběd

Označení brunch (čti branč) vzniklo spojením částí slov breakfest + lunch = brunch. Takže spojení částí slov snídaně + oběd = brunch.

Probíhá v klidu, zpravidla začíná v 10 hodin a končí třeba i v 16 hodin odpoledne. Pořádá se zpravidla ve dny pracovního volna.
V pracovní dny můžete pro své hosty (skupiny) připravit business brunch. Hosté pak průběžně pracují, jednají a jedí.

Jak se podává

  • rautový, bufetový způsob
  • brunch menu s obsluhou


Modulární bufetový systém

Co se podává

Jde o spojení snídaně a oběda. Tedy teplé a studené kuchyně. Nemělo by chybět:

  • čerstvé ovoce – můžete vsadit na regionální nebo sezónní ovoce. Pokud nestačí ovoce čerstvé, kombinujte s kvalitními kompoty
  • jogurty – nízkotučné, bílé a ovocné s možností vlastního dochucení
  • pečivo – široký výběr bílého, tmavého a celozrnného pečiva. Malé kousky – croissanty, bagetky, houstičky, apod. Pokud je brunch bez obsluhy poskytněte průběžný toaster nebo klasický toaster
  • pomazánky – máslo je základ, nabídněte také nízkotučné margaríny. Můžete také připravit bylinkovou pomazánku. Nepodávejte silně aromatické pomazánky (česneková, apod.). Součástí jsou také marmelády, nugátové krémy, apod.
  • sýry – široký mix regionálních a mezinárodních tvrdých a tavených sýrů. Myslete také na drobnosti jako nůž na sýr.
  • uzeniny a ryby – základ je opět šunka, salámy a již nakrájený uzený losos.
  • teplá jídla – přesnídávkové polévky, které můžete podávat v polévkovém kotlíku. Pro teplé párky, míchaná nebo sázená vajíčka a omelety použijte chafing dish.
  • teplá masa a nákypy – je potřeba udržovat teplé, takže potřebujete ohřívací desku s infralampami.
  • nápoje – teplé i studené. Základem je káva a čaj. Nabídněte mléko a kakaové nápoje.
dostatek chlazených nealkoholických nápojů, ovocné a zeleninové šťávy, pivo, víno a případně sekt.

Součástí nedělního brunche ve vybraných restauracích je i doprovodný program, živá hudba nebo program pro děti. Pokud si chcete vyrazit s přáteli nebo obchodními partnery na méně formální setkání, brunch je vítanou příležitostí.

mm
O Lucie Studená (37 Články)
Ráda chodí na procházky, plave a vyrábí dárky z keramiky. lstudena@email.cz

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*