Blog

Nože s vysokou ostrostí

7.1.2019 // 0 Komentářů

Mít profesionální šéfkuchařský nůž je opravdu důležité. Pozná se podle dlouhého špičatého ostří, oboustranným broušení a poměrně vysokou čepelí. [...]

Tepelná úprava potravin

19.12.2018 // 0 Komentářů

Tepelnou úpravou připravujeme jídlo vhodné ke konzumaci na poživatelné. Tepelná úprava by měla být co nejšetrnější, aby si pokrm zachoval vitamíny, minerální [...]

Malá kuchařka, velký kuchař

12.12.2018 // 0 Komentářů

Podle posledních průzkumů patří Češi mezi tři nejvyšší národy na světě. Vyšší jsou už jen Dánové a Nizozemci. Ti jsou s průměrnou výškou 184 cm [...]

Údržbou mixéru ušetříte peníze

6.12.2018 // 4 Komentářů

Ponorné (tyčové) mixéry dnes téměř neodmyslitelně patří do každé profesionální kuchyně. Správné zacházení a pravidelná údržba může značně [...]

Ema mele maso

28.11.2018 // 0 Komentářů

Mleté maso se dá koupit v každém supermarketu. Pouze vlastnoručně namleté maso nám však zajistí 100% poměr daných [...]

Pečeme v horkovzdušné troubě

22.11.2018 // 0 Komentářů

Horkovzdušné trouby dnes již patří ke standardu vybavení gastronomických provozů. Horký vzduch díky ventilátoru proudí po celém vnitřním prostoru trouby, teplo [...]

Nízkoteplotní pečení

2.11.2018 // 0 Komentářů

Pomalé vaření si získává mezi kuchaři a také provozovateli stravovacích zařízení stále větší [...]

Recept – Svatomartinská husa

25.10.2018 // 0 Komentářů

Nevím, kde je pravda. Jedna říká, že husy byly příliš hlasité a rušily při kázání. Tak skončily na pekáči. Podle druhé pravdy se Svatý Martin skrýval v [...]

Jak na mastnotu v troubě

17.10.2018 // 0 Komentářů

Způsobů je několik. Můžeme si vybrat mezi babskými recepty, moderními chemickými prostředky nebo si koupit přímo stroj, který má samočistící [...]

Pečovat o ni se vyplatí!

17.10.2018 // 2 Komentářů

Kuchyňská pánev je specializovaná kuchyňská potřeba, která se používá pro smažení nebo i pražení různých potravin při přípravě jídla. Obvykle se jedná [...]
1 2 3 47