Blog

Vařit pomocí Sous Vide v hrnci

9.5.2018 // 0 Komentářů

Pomalé vaření Sous Vide v hrnci Zkuste pomalé vaření jednoduše v hrnci pomocí našeho nového přístroje Sous-Vide Stick. Ale nejdříve trochu teorie, abychom Vás [...]

Vnitřní teplota masa a jeho měření

18.2.2018 // 0 Komentářů

Ano, je to tak, bez teploměru na měření vnitřní teploty potravin nemůžete v dnešní kuchyni, ve které se připravuje či vydává jídlo, vůbec existovat. [...]

5P pro pizzu!

8.2.2018 // 0 Komentářů

Jen málo jedinců by odolalo pravé italské pizze. Placky podobné dnešní pizze se připravovaly již v době neolitu. Ploché koláče začali dělat starověcí [...]

Nápoje pro celý den

5.2.2018 // 0 Komentářů

Naše tělo se až ze 70% skládá z vody. Dospělý člověk denně vypotí asi 600-900 centimetrů krychlových vody, při pobytu na horkém vzduchu nebo při velké [...]

V kuchyni nesmí chybět hygiena

28.1.2018 // 0 Komentářů

Nejúčinnější obranou proti nachlazení a virózám zůstává vyšší příjem vitamínů a hlavně pečlivá hygiena. Proto bychom měli více než dříve dodržovat [...]

Udělejte nejlepší steaky

6.12.2017 // 0 Komentářů

Steak je plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu hovězího masa. Steaky se obvykle upravují grilováním nebo pečením na pánvi. Mezi nejkvalitnější [...]

Hotelová snídaně

5.12.2017 // 0 Komentářů

Snídaně tvoří základ dne. Právě proto vyžadují hoteloví hosté při snídaních široký výběr a bezchybný servis. Podle kvality a nabídky snídaně hosté [...]

Jakou sklenici na víno?

27.11.2017 // 0 Komentářů

Sklenice na víno jsou odlišné podle druhu podávaného vína. Rozlišujeme víno červené, bílé víno a víno šumivé. Ve správně zvolené sklenici teprve vynikne [...]

Bez nich by nebylo české kuchyně

15.11.2017 // 0 Komentářů

Historie knedlíků je dlouhá, i když možná ne až tak, jak by se podle jejich pevného propojení s českou kuchařskou tradicí zdálo. Tak jako slovo knedlíky v [...]
1 2 3 50