Šálek plný receptů na kávu

Jakou bychom mohli zkusit?
Karibská káva
Poměrně výrazně odlišná od běžných kávových nápojů, to však neznamená, že není dobrá. Nejprve je nutné péct kokos v troubě při teplotě 134 °C po dobu 30 minut, poté ho nechat vychladnout.
Pomocí struhadla nastrouháme dužinu a smícháme s kokosovým mlékem, přidáme ještě půl šálku kravského mléka. Ohřejeme, dokud směs nezhoustne, poté procedíme pomocí síta tak, aby v nápoji nezůstal ani kousek kokosu. Přidáme kávu a můžeme podávat.
Mexická mocca
Mexická mocca je, stejně jako každá jiná, směs kávy a čokolády, která je dohromady velmi chutná. Pro její přípravu potřebujete lžičku čokoládového sirupu, kterou promícháte s 1/4 lžičky skořice a muškátového oříšku. Nalijte tuto směs do kávy a ochutnejte. Podle chuti můžete ještě přidat cukr nebo šlehačku.
Vídeňská káva
Pro přípravu vídeňské kávy je potřeba rozpustit 1/8 šálku hořké čokolády do rendlíku. Přidejte 1 polévkovou lžíci lehké smetany a dobře vařečkou promíchejte. Potom pomalu přidejte půl šálku kávy a míchejte až do zpěnění. Při servírování posypejte přes sítko trochou skořice a kakaovým práškem.
Vietnamská ledová káva
Vietnamská ledová káva je skutečně unikátní a vlastně překvapivě snadná pro přípravu. Namelte kávu, přidejte lžíci kondenzovaného mléka do šálku, zalijte vařící vodou, zamíchejte a přidejte led.
Turecká káva
Také turecká káva je velmi jednoduchá, je však velmi silná, protože se vaří. Nalijte do hrnce šálek vody a nasypte půl lžičky cukru, poté směs uvařte. Přidejte lžičku kávy a vraťte zpět na sporák. Až ze směsi začne stoupat pára, nechte ji vychladnout. Poté můžete servírovat.
Přidejte komentář